رشته مدیریت از جمله رشته های است که می تواند انتخاب بسیار مناسبی برای دانشجویان باشد. در کشور ترکیه، این رشته از سطح بالای آموزشی، فرصت های مطالعاتی، تنوع بسیار زیاد گرایش ها و هزینه تحصیل پایین برخودار است. تحصیل رشته مدیریت در ترکیه، می تواند تجربه ها و فرصت های شغلی بسیاری را در اختیار دانشجویان قرار دهد. اگر قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه از رشته مدیریت دارید ما در این مقاله از هلدینگ هلی ویزا، قصد داریم تحصیل رشته مدیریت در ترکیه را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

تاریخچه رشته مدیریت

مدیریت، فرآیندی است که شامل فرماندهی، هدایت، برنامه ریزی، نظارت بر تلاش فعالیت های سایر اعضا و استفاده از منابع برای رسیدن به اهداف مجموعه که در اواخر قرن نوزدهم توسط فردریک وینسلو تیلور به صورت علمی و امروزی مطرح شد، می شود. اساس تمام موفقیت های بشر، مدیریت است و هدف اصلی آن توسعه بهره وری و کارایی سازمان می باشد. هر جامعه ای به منظور برطرف کردن مشکلات خود، پیش از هر اقدامی لازم است به مسئله آموزش مدیریت نگاهی عمیق داشته باشد. هم اکنون علم مدیریت پیشرفت قابل توجه ای داشته است و در اکثر کشور ها به منظور پیشرفت کسب و کار و کنترل مجموعه، همواره به دنبال استفاده از مدیران توانمند و با انگیزه هستند. کلمه مدیریت را به دلایلی نظیر وسعت دامنه و ماهیت پویای آن، نمی توان به راحتی شرح داد. بعضی از افراد، مدیریت را هنر و بعضی نیز آن را علم می دانند و برخی دیگر ترکیبی از هر دو؛ اما آنچه که بسیار مهم است، نقش و جایگاه مدیریت در جامعه امروز است!

مهارت ها و توانایی های لازم برای تحصیل رشته مدیریت در ترکیه

افرادی کا قصد ادامه تحصیل در رشته مدیریت را دارند، لازم است خلاق بوده و قدرت تصمیم گیری خوبی داشته باشند. اعتماد به نفس، قدرت تجزیه و تحلیل، فن بیان قوی، روابط اجتماعی عالی و توان رهبری، از توانایی های مورد نیاز برای موفقیت در هر یک از گرایش های رشته مدیریت است. دانشجویان رشته مدیریت در گرایش های بازرگانی و تجاری، لازم است به محیط بازار علاقمند بوده و به دروسی مانند ریاضی، زبان انگلیسی و ادبیات مسلط باشند. علاوه بر این، دانشجویان رشته مدیریت علل الخصوص گرایش مدیریت صنعتی، باید به دروس ریاضی و آمار نیز تسلط کافی داشته باشند. دانشجویان گرایش مدیریت جهانگردی نیز باید به تاریخ و فرهنگ خود و درس جغرافیا علاقمند بوده و از روابط اجتماعی خوبی برخوردار باشند.

موقعیت شغلی فارغ التحصیلان رشته مدیریت

کسانی که در رشته مدیریت فارغ التحصیل شده اند، نباید انتظار داشته باشند که از همان ابتدا به عنوان مدیر در یک مجموعه مشغول کار شوند؛ زیرا این فرد مطالب مربوط به مدیریت را تنها به صورت تئوری فرا گرفته است و باید از محیط جامعه و سازمان ها تجربه کسب کند. به همین دلیل فارغ التحصیلان این رشته در ابتدا باید شغل خود را با سمت های پایین تر مانند کارشناس شروع کنند و سپس با سعی و تلاش خود، در کار پیشرفت کنند. افرادی که در رشته مدیریت دولتی فارغ التحصیل شده اند، می توانند در موسسات دولتی و عمومی و خدماتی مشغول کار شوند. در سازمان ها و مجموعه های اقتصادی و بازرگانی نیز به فارغ التحصیلان رشته مدیریت بازرگانی و رشته مدیریت صنعتی نیاز است.

گرایش های رشته مدیریت

رشته مدیریت، گرایش های مختلفی دارد که ما در این قسمت از مقاله به بررسی این گرایش ها خواهیم پرداخت. گرایش های رشته مدیریت عبارتند از:

گرایش مدیریت گمرکی

تجارت جهانی وابسته به گمرک می باشد. به منظور اینکه به بهترین شکل ممکن خدمت رسانی صورت بگیرد، تسلط به قوانین، دستور العمل های گمرکی، محدودیت های کالایی و تسلط به آیین نامه ها برای افرادی که در این قسمت کار می کنند، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. گرایش مدیریت گمرکی بخشی از مدیریت تجاری و بازرگانی می باشد و در آن روش نظارت بر اجناس صادراتی و وارداتی تدریس می شود. اصول بیمه، حقوق و مقررات مدنی، حقوق تجارت، حسابداری دولتی، مسائل بانکی، اعتبارات اسنادی، توسعه اقتصادی، روش های تحقیق، آشنایی با صنعت حمل و نقل و … از دروس اصلی این گرایش هستند.

گرایش مدیرت گردشگری

به منظور توسعه و تقویت صنعت گردشگری در جهان، به مدیران و متخصصان توانایی و با انگیزه نیاز است که از زمینه های اجتماعی، اقتصادی، جغرافیایی و فرهنگی آگاهی کافی داشته باشند تا بتوانند برای شناسایی امکانات حاضر و شناخت مسائل و مشکلاتی که در مسیر توسعه این صنعت قرار دارد، به صورت دقیق برنامه ریزی کنند. شناخت روحیات ملل، اقتصاد جهانگردی، شناخت صنایع دستی، تاریخ و فرهنگ، نقشه خوانی، آداب سفر، باستان شناسی، قوانین و مقررات حقوقی جهانگردی، مبانی مردم شناسی، زبان انگلیسی، کامپیوتر، روش تحقیق در مدیریت، هنر و معماری، بازاریابی، تبلیغات جهانگردی، فرهنگ عامه و … از دروس اصلی گرایش مدیریت گردشگری می باشد.

گرایش مدیریت کارآفرینی

کارآفرینی، نوعی بهره گیری از فرصت ها، استفاده از روش های جدید و انجام کار های نوین است. افراد با کمک دانش کارآفرینی، می توانند سبب توسعه و پیشرفت کشور خود شوند. به همین علت یکی از پایه های اساسی تمام کشور ها، کارآفرینی می باشد. تجربه کار عملی در ادارات دولتی و سازمان های مختلف، برای افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند بسیار مفید است. فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان مدرس، پژوهشگر، مدیران موسسات و متخصصین کارآفرینی وارد بازار کار شوند. رفتار سازمانی پیشرفته، تئوری های کارآفرینی، طراحی و تدوین طرح کسب و کار، کارآفرینی در بستر فناوری اطلاعات، تحلیل محیط کسب و کار، تئوری های مدیریت پیشرفته و مدیریت استراتژیک کارآفرینی از دروس اصلی این گرایش از مدیریت هستند.

گرایش مدیریت بیمه

دانشجوی مدیریت بیمه با نحوه اداره کردن موسسات بیمه و چگونگی رفتار با بیمه گذار ها آشنا می شوند. علاوه بر این، دانشجویان این گرایش درباره انواع فعالیت های بیمه مانند بیمه ماشین، عمر، خدمات درمانی و… اطلاعات لازم را جمع آوری کرده و شیوه فعالیت در این زمینه ها را بر اساس اصول مدیریتی فرا می گیرند. بیمه، یکی از نشانه های توسعه در کشور های پیشرفته است و هر سرمایه گذاری که قصد سرمایه گذاری در کشوری را داشته باشد، باید اطمینان خاطر داشته باشد که در صورت رخ دادن هر نوع اتفاقی، خطری دارایی اش را تهدید نمی کند. به همین دلیل، در کشور های توسعه یافته از بیمه به عنوان صنعت بیمه یاد می‌ شود. اصول مدیریت بازرگانی، روانشناسی عمومی، حسابداری صنعتی، حسابرسی، بانکداری حقوق و تجارت، اصول بیمه، بیمه اشخاص، مدیریت ریسک، بیمه اتکایی، حقوق بیمه، بازاریابی، جامعه شناسی و… از دروس اصلی این گرایش از مدیریت محسوب می شوند.

گرایش مدیریت فناوری اطلاعات

میزان پیشرفت کشور ها در حوزه فناوری اطلاعات، مهم ترین معیار برای سنجش میزان توسعه کشور هاست. بهترین شیوه برای فراگیر کردن دانش فناوری اطلاعات، محیا کردن زیر ساخت های مناسب برای استفاده صحیح از آن است. هدف اصلی این گرایش از مدیریت، پرورش انسان هایی متخصص برای ایجاد پایگاه و سیستم های اطلاعاتی ادارات و سازمان ها که منجر به تصمیم گیری بهتر مدیران می شود. مبانی مدیریت فناوری اطلاعات، مدیریت تکنولوژی و نوآوری، رویکرد سیستمی، مهندسی سازمان، مبانی کسب و کار و تجارت الکترونیک و … از دروس اصلی این گرایش از مدیریت محسوب می شوند.

گرایش مدیریت تکنولوژی

این گرایش بین علوم مختلف از جمله علوم طبیعی، مهندسی، اجتماعی، تجزیه صنعتی، تئوری کسب و کار و علوم اجتماعی ارتباط برقرار می کند و به همین دلیل یک تخصص میان رشته ای محسوب می شود. آشنایی با تحولات فنی و مهندسی و استفاده درست از آن در اصول مدیریتی و آموزش افراد متخصص، هدف اصلی این گرایش از مدیریت است. در حقیقت فارغ التحصیلان این رشته با استفاده از علم خود به مدیریت بهتر و مدرن تر قسمت های مختلف یک سازمان می پردازند.

گرایش مدیریت اجرایی

وظیفه اصلی این گرایش از مدیریت، بهبود نظام مدیریت در سطح واحد های تولیدی است. این رشته به فارغ التحصیلان کمک می کند تا بتوانند در مدیریت توانایی های بهتری را کسب کنند و با کمک آموزش های جدید مسئولیت های خود را بهتر انجام دهند و پس از کسب تجربه های بیش تر، وظایف مهم تری را در حرفه مدیریت برعهده بگیرند. برنامه ریزی استراتژیک، اقتصاد مهندسی، مدیریت واحد های خدمات، تحقیقات بازاریابی، مدیریت استراتژیک، مدیریت تولید و عملیات پیشرفته و… از دروس مهم این گرایش به شمار می روند.

گرایش مدیریت مالی

مسلما یکی از مهم ترین نیاز های هر مجموعه ای، سرمایه و ثروت است. به همین دلیل، یک مدیریت و برنامه ریزی دقیق برای به دست آوردن سرمایه و خرج کردن آن لازم است. هدف این رشته، تربیت افرادی است که بتوانند با استفاده از مباحث تئوری در حوزه های بورس اوراق بهادار، بیمه و مدیریت ریسک، سرمایه گذاری و بانکداری، مهندسی مالی و… مشغول به کار شوند. این رشته آینده شغلی بسیار خوبی دارد و علاقمندان به آن می توانند تا مقطع دکتری ادامه تحصیل دهند. تجزیه و تحلیل صورت های مالی، بازار ها، مدیریت سرمایه، مهندسی مالی، مدیریت ریسک، مدیریت مالی پیشرفته، مدل سازی مالی، اقتصاد سنجی مالی و … از دروس تخصصی مدیریت مالی هستند.

گرایش مدیریت دولتی

این رشته سبب می شود که دانشجویان به مدیرانی لایق تبدیل شوند و به بهترین شکل ممکن در ادارات و سازمان های دولتی وظایف خود را انجام دهند. مهم ترینِ این وظایف عبارتند از:

✓ نظارت و کنترل

✓ هدایت و راهبری

✓ امور استخدامی و کارگزینی

✓ سازماندهی یا تقسیم کار ببین کارکنان

✓ برنامه ریزی و اجرای آن

همچنین جامعه شناسی سازمان ها، توسعه اقتصادی، حسابداری دولتی، مالی عمومی و تنظیم خط مشی مالی، فراگرد تنظیم و کنترل بودجه، مبانی مدیریت دولتی، مدیریت تطبیقی، مدیریت توسعه، مدیریت تعاونی ها، سیر اندیشه های سیاسی، مباحث ویژه مدیریت دولتی، حقوق اداری، سازماندهی، روابط کار در سازمان، روانشناسی سیاسی، مدیریت تحول سازمانی و… از دروس اصلی این گرایش محسوب می شوند.

گرایش مدیریت صنعتی

این گرایش از مدیریت برای پرورش افراد متخصص برای بازرسی و مدیریت بخش های صنعتی ایجاد شده است. افرادی که در این رشته مشغول به تحصیل هستند، برای اینکه بتوانند از پس مدیریت بخش های مختلف واحد های صنعتی بر بیایند، باید با این واحد ها آشنایی کامل داشته باشند، شیوه کار و فعالیت های آن ها را بشناسند، روش های مختلف امور مالی و موضوعات مختلفی که به واحد های صنعتی وابسته است را فرا بگیرند. روانشناسی صنعتی، مدیریت مالی، بازاریابی و مدیریت بازار، حسابداری صنعتی، سیستم های خرید و انبارداری، کنترل کیفیت آماری، کارسنجی و روش سنجی، مدیریت کارخانه، روابط صنعتی، بازاریابی بين المللی، حفاظت صنعتی، تحقیق در عملیات، کنترل پروژه و … از دروس اصلی این گرایش هستند.

گرایش مدیریت بازرگانی

یکی از موضوعات مهم در حیطه تجارت، مدیریت بازرگانی است. یادگیری این رشته به افراد کمک می کند تا مجموعه های بازرگانی و تجاری، بتوانند رابطه ثمربخش و مفیدی  را با مشتریان خود ایجاد کنند. در واقع افرادی که به عنوان اولین فرد به مشتری معرفی می شوند و با آن ارتباط برقرار می کنند، فارغ التحصیلان رشته مدیریت بازرگانی هستند. حقوق بازرگانی، مدیریت استراتژیک، مدیریت مالی، توسعه اقتصادی و برنامه ریزی، روانشناسی کار، بازاریابی و مدیریت بازار، تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم، مدیریت استراتژیک، حسابرسی، سیاست پولی و مالی، بازاریابی بین المللی، پول و ارز و بانکداری، سیستم های خرید و انبارداری، حقوق بازرگانی، بازرگانی بین المللی، روانشناسی کار و… از دروس تخصصی این گرایش از مدیریت محسوب می شوند.

گرایش مدیریت هتلداری ترکیه

فارغ التحصیلان این گرایش از رشته مدیریت به تدوین استراتژی های تجاری برای جذب گردشگر می پردازند. این افراد چگونگی دستیابی به رضایت مشتری را یاد می گیرند. طول مدت تحصیل در این گرایش از مدیریت، تقریبا ۳ سال است. دوره های ارائه شده برای رشته کارشناسی مدیریت هتلداری از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت اس؛ت اما دانشجویان می توانند در دوره های رهبری خدمات، اصول مدیریت هتلداری، آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم، مدیریت مالی و درآمد، توسعه گردشگری و غیره شرکت کنند. این دوره ها به دانشجویان این امکان را می دهد که طیف گسترده ای از مهارت های خاص را در خود توسعه دهند.

مدارک لازم برای تحصیل رشته مدیریت در ترکیه

هریک از دانشگاه های کشور ترکیه، شرایط خاص خود را برای پذیرش دارند. لازم است دانشجویان آن شرایط را برآورده کنند تا موفق به اخذ پذیرش از آن دانشکده شوند. برخی از مهم ترین مدارکی که برای اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه نیاز است، به صورت زیر می باشد:

۱- رسید پرداخت هزینه پذیرش

۲- گواهی اثبات تمکن مالی

۳- انگیزه نامه

۴- قبولی در آزمون ورودی

۵- ارائه مدرک زبان معتبر

۶- ریز نمرات تحصیلی

۷- آخرین مدرک تحصیلی

۸- تکمیل فرم درخواست آنلاین

دانشگاه های برتر برای تحصیل رشته مدیریت در ترکیه

سطح علمی دانشگاه های ترکیه بسیار مناسب است. این دانشگاه ها در سطح جهان، از جایگاه بسیار ویژه ای برخوردار هستند. بهترین دانشگاه ها برای تحصیل رشته مدیریت در ترکیه عبارتند از:

✓ دانشگاه غازی

✓ دانشگاه یاشار

✓ دانشگاه سابانجی

✓ دانشگاه یدی تپه

✓ دانشگاه کوچ

✓ دانشگاه باشکنت

✓ دانشگاه دوکوز ایلول

✓ دانشگاه اژه

✓ دانشگاه آکدنیز

✓ دانشگاه فیرات

✓ دانشگاه فنی خاورمیانه

✓ دانشگاه بیلکنت

✓ دانشگاه بازیی

✓ دانشگاه اوزیگین

✓ دانشگاه استانبول

✓ دانشگاه حاجت تپه

هزینه تحصیل رشته مدیریت در ترکیه

هزینه های تحصیل در این کشور در مقایسه با سایر کشور های اروپایی بسیار مناسب است. هزینه تحصیل در رشته مدیریت در دانشگاه های دولتی ترکیه بین ۱۰۰ تا ۴۰۰۰ دلار است. این هزینه ها برای دانشگاه های خصوصی به مراتب بیش تر بوده و حتی ممکن است سالانه بیش از ۲۰ هزار دلار باشد.

هزینه زندگی در کشور ترکیه

یک دانشجوی بین المللی، لازم است برای زندگی در کشور ترکیه، ماهانه چیزی حدود ۶۰۰ دلار هزینه کند. این هزینه در مقایسه با سایر کشور های جهان بسیار مقرون به صرفه است. البته متوسط هزینه های تحصیلی دانشجویان با توجه به سبک زندگی و عادت های آنان متغیر است. برخی از هزینه های زندگی در ترکیه عبارتند از:

• رفت و آمد ماهیانه: ۲۰ یورو

• تخم مرغ: ۱.۳۰ یورو

• برنج: ۱.۲۸ یورو

• یک قرص نان سفید: ۰.۲۹ یورو

• یک لیتر شیر: ۰.۶۰ یورو

• یک دست لباس زمستانی: ۲۲ یورو

• اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر: ۱۵۸ یورو

• اجاره آپارتمان یک خوابه در خارج از شهر: ۱۰۲ یورو

مزایای تحصیل رشته مدیریت در ترکیه

کشور ترکیه نیز مانند سایر کشور های جهان یکسری مزایا برای تحصیل دارد. این مزایا و امتیازات، تحصیل و شرایط زندگی را برای دانشجویان خارجی راحت تر می کند. از جمله مزایای تحصیل در این کشور عبارتند از:

✓ سهولت رفت و آمد به ایران به علت نزدیکی دو کشور

✓ بالا بودن امنیت اجتماعی و ثبات سیاسی و اقتصادی کشور ترکیه

✓ معتبر بودن مدارک دانشگاهی کشور ترکیه در سراسر جهان

✓ امکان صدور مجوز کار پاره وقت برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری

✓ مطابقت آموزشی نظام آموزشی دانشگاه های ترکیه با دانشگاه های آمریکا

✓ امکان دریافت بورسیه تحصیلی

✓ بالا بودن کیفیت آموزشی با توجه به رتبه جهانی

✓ امکان اشتغال فارغ التحصیلان در ایران با استفاده از مدرک دانشگاه های ترکیه

کار دانشجویی در حین تحصیل رشته مدیریت در ترکیه

دانشجویان بین المللی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، پس از اخذ مجوز های لازم می توانند به صورت نیمه وقت در این کشور مشغول به کار شوند. درآمد کار های نیمه وقت نیز در این کشور ماهانه حدود ۸۵ تا ۲۲۰ دلار است که بخشی از هزینه های دانشجویان را تامین می کند.

ویزای دانشجویی برای تحصیل در رشته مدیریت

متقاضیان تحصیل در رشته مدیریت در کشور ترکیه، لازم است ویزای دانشجویی دریافت کنند. چنانچه دانشجویی در آزمون های ورودی و زبان نمره مناسبی را کسب کند، می تواند نامه پذیرش دانشگاه مورد نظر را دریافت کرده و با ارائه آن به سفارت خانه، درخواست ویزای تحصیلی کند. مدارک لازم جهت درخواست ویزای تحصیلی عبارتند از:

• مدرک مهارت ب زبان انگلیسی یا ترکی

• گواهی و سند اثبات محل اقامت یا خوابگاه در ترکیه

• رسید پرداخت شهریه کالج یا دانشگاه برای یکسال

• گواهی تمکن مالی متقاضی

• گواهی عدم سو پیشینه

• ارائه نامه پذیرش از کالج یا دانشگاه

بازار کار رشته مدیریت در کشور ترکیه

بازار کار این رشته در کشور ترکیه بسیار داغ و پر تقاضا است. با این شرایط، فارغ التحصیلان به راحتی می توانند وارد بازار کار این کشور شوند. متوسط درآمد این رشته نیز از سایر رشته ها بالاتر است و شرکت های بزرگ حقوق و درآمد بسیار مناسبی را به مدیران خود پیشنهاد می کنند. بنابراین، می توان گفت که رشته مدیریت از درآمد و حقوق بالایی در کشور ترکیه برخودار است.

کلام آخر

ما در این مقاله از هلدینگ هلی ویزا، شرایط تحصیل رشته مدیریت در ترکیه را به صورت کامل بررسی کردیم. همانطور که مشاهده کردید، این رشته دارای گرایش های مختلف و متنوعی است. با توجه به توریستی بودن کشور ترکیه، گرایش های مدیریت گردشگری و مدیریت هتلداری، بسیار پر متقاضی بوده و از بازار کار بسیار مناسبی برخوردار است. همچنین دانشگاه های این کشور به نسبت سایر کشور های اروپایی هزینه به مراتب کمتری را دریافت می کنند و به دلیل سطح آموزشی بالا، بسیار معتبر هستند. امیدواریم مطالب بیان شده برای شما کاربران عزیز مفید واقع شده باشد.

سوالات متداول

آیا برای تحصیل در رشته مدیریت در کشور ترکیه لازم است در آزمون ورودی شرکت کنیم؟

بله، باید در آزمون یوس و یا سات نمره قبولی کسب کنید.

آیا تحصیل در رشته مدیریت در ترکیه، می تواند انتخاب مناسبی برای دانشجویان  باشد؟

بله، تنوع بسیار زیاد گرایش های رشته مدیریت، سطح بالای آموزشی، فرصت های مطالعاتی و هزینه تحصیل مناسب از جمله مزایای تحصیل در این کشور است.

شرایط تحصیل در رشته مدیریت در کشور ترکیه چیست؟

داشتن معدل خوب، مدرک زبان و قبولی در آزمون ورودی از جمله شرایط مورد نیاز برای تحصیل این رشته در کشور ترکیه است.