یکی از محبوب ترین کشور ها برای مهاجرت ایرانیان، کشور ترکیه است. این کشور علاوه بر موقعیت جغرافیایی، از نظر فرهنگی نیز به کشور ایران بسیار نزدیک است. امروزه اکثر مهاجران، از طریق کاری مهاجرت به ترکیه را پیگیری کنند.  این کشور شرایط نسبتا مناسبی را برای مهاجرت کارجویان فراهم کرده است. قسمت اعظم این کشور، در قاره آسیا و بخش دیگر آن در اروپا قرار گرفته است. در واقع کشور ترکیه، پل ارتباطی میان آسیا و اروپا است. ما در این مقاله از هلدینگ هلی ویزا، تمامی نکات مربوط به مهاجرت کاری به کشور ترکیه را مورد بررسی قرار می دهیم. با ما همراه باشید.

مهاجرت کاری به ترکیه

همانطور که گفته شد، کشور ترکیه یکی از بهترین مقاصد مهاجرتی برای ایرانیان است. در واقع، این کشور به دلیل نزدیک بودن فرهنگ و موقعیت جغرافیایی که دارد، شرایط مناسبی را برای مهاجرت متقاضیان ایرانی فراهم کرده است. اولین نکته ای که کارجویان باید از آن آگاه باشند، میزان نرخ بیکاری کشور ترکیه است. افرادی که می خواهند برای کار به یک کشور مهاجرت کنند، ابتدا باید به این نکته توجه کنند که نرخ بیکاری در کشور مقصد چگونه است. چنانچه نرخ بیکاری در یک کشور زیاد باشد، یعنی شانس این که فرد بتواند در کشور مورد نظر کار پیدا کند، اندک است؛ اما اگر نرخ بیکاری در آن کشور کم باشد، یعنی شانس فرد برای پیدا کردن کار زیاد است. نرخ بیکاری کشور ترکیه در سال های اخیر ۱۴ درصد بوده است. این مقدار، رقم بالایی محسوب می شود. همین مسئله سبب شده تعداد افراد بیکار در این کشور زیاد باشد. چنانچه قصد مهاجرت کاری به ترکیه را دارید، پیش از هر کاری لازم است مدارک مربوط به قرارداد و پیشنهاد شغلی خود را به سفارت تحویل دهید. بعد از این که این مدارک را ارائه دادید، می توانید ویزای کاری خود را دریافت کنید.

روش های مهاجرت و اخذ اقامت ترکیه از طریق کار

برای مهاجرت کاری به ترکیه، دولت این کشور روش های مختلفی را برای کارجویان در نظر گرفته است. متقاضیان می توانند با بررسی این روش ها و همچنین با در نظر داشتن شرایط خود، یکی از این موارد را انتخاب کنند. در ادامه به بررسی روش های مهاجرت کاری به ترکیه می پردازیم:

۱- مهاجرت کاری به ترکیه با کارت فیزوزه ای: یکی از راه هایی که به وسیله آن می توانید به ترکیه مهاجرت کاری داشته باشید، اخذ مجوز کارت فیروزه ای است. کسانی که دارای مدارک دانشگاهی معتبر، مهارت و سابقه کاری خوب هستند، می توانند از اداره کار ترکیه، درخواست کارت فیروزه ای دهند. کارت فیروزه ای به افرادی تعلق می گیرد که مجوز کار دائمی در کشور ترکیه را داشته باشند. این کارت، متقاضیان را از حقوق شهروندی ترکیه بهره‌مند می کند.

۲- مهاجرت کاری به ترکیه به وسیله کار موقت: مجوز کار موقت، یکی دیگر از مجوز های کار در کشور ترکیه است که تنها از طرف کارفرمایان، به متقاضیان واجد شرایط اعطا می شود. باید بدانید که درخواست اخذ این مجوز تنها از طریق موسسات انجام می شود و خودتان نمی توانید برای دریافت آن اقدام کنید. با درخواست اولیه کارفرما، به شما مجوز یک سال کار داده می شود. چنانچه پس از یک سال، عملکرد کاری شما تأیید شود، مجوز کار موقت برای دو سال تمدید خواهد شد. این فرآیند تا زمانی که فرد نزد همان کارفرما مشغول به کار است، ادامه پیدا می کند.

۳- کار دائم یا مستقل در ترکیه: یکی دیگر از روش هایی که به وسیله آن می توانید مهاجرت کاری به ترکیه داشته باشید، دریافت مجوز کار دائمی است. این مجوز به متقاضیان ساکن ترکیه اعطا می شود. افراد متقاضی پس از پنج سال زندگی در کشور ترکیه، می توانند اقدام به دریافت این مجوز کنند.

مدارک لازم برای اخذ ویزا کاری ترکیه

مسلما، برای دریافت ویزا و مهاجرت کاری به ترکیه، متقاضیان باید مدارک و مستندات مخصوصی را ارائه دهند. مسئولین مربوطه پس از بررسی و تایید این مدارک، ویزای کاری را برای مهاجران صادر می‌ کنند. برخی از این مدارک عبارتند از:

✓ اصل و کپی پاسپورت معتبر

✓ ارائه مدارک تحصیلی فرد

✓ ارائه بیمه معتبر در ترکیه

✓ ارائه ۴ قطعه عکس

✓ مدارک مربوط به رزومه کاری

✓ مدرک زبان

✓ اصل و کپی مجوز اداره کار

✓ پرداخت هزینه های مربوط به ویزا

✓ مدارک مربوط به قرارداد کاری میان متقاضی و کارفرما

✓ اجاره خانه به منظور دریافت اقامت کاری

✓ ارائه مدارک هویتی

✓ گواهی عدم سو پیشینه

✓ اثبات تمکن مالی

✓ میزان درآمد در کشور ترکیه

به منظور اخذ ویزا و مهاجرت کاری به ترکیه، علاوه بر آگاهی از شرایط اقتصادی، لازم است از میزان درآمد سالانه نیز خبر داشته باشید. میزان درآمد شما با توجه به شغلی که انتخاب می کنید، متفاوت است. میزان حقوق یک کارگر در کشور ترکیه، مطابق قانون حداقل۲۵۵۰ لیر است. میزان درآمد سالانه بعضی از مشاغل مانند مهندسی نرم افزار و مکانیک نیز حداقل ۲۴ هزار دلار است. برخی دیگر از مشاغل مانند مدیریت بازاریابی و مدیریت پروژه، حداقل سالانه ۴۰ هزار دلار درآمد دارند.

مشاغل مورد نیاز در کشور ترکیه

کشور ترکیه نیز همانند بسیاری از کشور های دیگر، طیف وسیعی از مشاغل را پوشش می دهد. معمولا میزان درآمد این مشاغل با توجه به تخصص و مهارت افراد تعیین می شود. پیش از دریافت اقامت کاری ترکیه باید نسبت به مشاغل مورد نیاز این کشور آگاهی کامل داشته باشید. برخی از مشاغل مورد نیاز ترکیه عبارتند از:

✓ شغل هایی مانند حسابداری

✓ مدیر فروش

✓ تورلیدر

✓ نجار

✓ مهندس

✓ استاد و مدرس زبان انگلیسی

✓ نقاش ساختمان

✓ مدیریت زنجیره ای تامین

✓ آشپز حرفه ای

✓ مشاغل مربوط به آی تی و کامپیوتر

کسانی که در این حیطه ها تخصص و مهارت کافی دارند، می توانند با ارائه مدارک مربوط به سابقه شغلی و تحصیلی خود، اقدام به اخذ ویزا کنند.

سایت های کاریابی برای مهاجرت کاری به ترکیه

روش های مختلفی برای پیدا کردن کار در کشور ترکیه وجود دارد‌. به این منظور، شما می توانید به سایت های کاریابی موجود در این کشور مراجعه کنید. وظیفه اصلی این سایت ها، قرار دادن شغل و حرفه مناسب برای متقاضیان است. در حقیقت، این سایت ها با بررسی شرایط و مدارک افراد، مناسب ترین شغل را برای آن ها پیدا می کنند. در ابتدا شما باید مدارک و مستندات شغلی خود را برای این سایت های کاریابی ارسال کنید. آن ها پس از بررسی های لازم، شغل خوبی را در دسترس شما قرار می دهند. پس از این مرحله، شما باید با کارفرمای مربوط ارتباط برقرار کرده و سایر مراحل را برای مهاجرت کاری به ترکیه طی کنید. برخی از مهم ترین سایت های کاریابی کشور ترکیه عبارتند از:

✓ Iskur

✓ Learn4Good

✓ mento

✓ marmaris recruitment

✓nunu

✓ jobs in istanbul

✓ Job in Turkey

اخذ اقامت دائم کشور ترکیه از طریق کار

کسانی که قصد دریافت اقامت دائم ترکیه را دارند، باید به مدت ۸ سال در این کشور مشغول کار و زندگی باشند. این افراد پس از ۸ سال کار مداوم در این کشور، می توانند برای دریافت اقامت دائم اقدام کنند. البته ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که پاسپورت ترکیه به نسبت سایر کشور های اروپایی ارزش چندانی نداشته و در رتبه ۴۰ قرار دارد. همچنین، نرخ بیکاری این کشور نسبتا بالا است و این موضوع، می تواند کاریابی را کمی دشوار می کند. در حقیقت، مهاجرانی که قصد دارند برای کار به کشور ترکیه مهاجرت کنند، پروسه پیچیده ای را در پی خواهند داشت. در صورتی که تصمیم به مهاجرت دارید، بهتر است کشور هایی را انتخاب کنید که نرخ بیکاری کم تری دارند.

کلام آخر

همانطور که مشاهده کردید، ما در این مقاله از هلدینگ هلی ویزا، تمامی شرایط مهاجرت کاری به کشور ترکیه را بیان کردیم. نرخ بیکاری ترکیه درصد بالایی داشته و پیدا کردن کار در این کشور کمی دشوار است. در حقیقت، این مسئله شانس پیدا کردن شغل را کاهش می دهد. با وجود این موارد، کشور ترکیه از نظر فرهنگی، شباهت بسیار زیادی با کشور ایران دارد.‌ این موضوع باعث می شود که تعداد قابل توجهی از جمعیت مهاجران ترکیه، ایرانی باشند. امیدواریم مطالب بیان شده برای شما مفید واقع شده باشد.

سوالات متداول

آیا اخذ اقامت کاری کشور ترکیه، برای مردم ایران امکان پذیر است؟

بله، ایرانیان با ارائه پیشنهاد شغلی خود، می توانند اقدام به اخذ ویزای کاری کشور ترکیه کنند.

آیا پیدا کردن کار در ترکیه آسان است؟

خیر، به دلیل بالا بودن نرخ بیکاری در این کشور پیدا کردن کار می تواند کمی دشوار باشد.

شرایط لازم برای اخذ ویزای کاری کشور ترکیه چیست؟

باید یک پیشنهاد شغلی از طریق کارفرما در ترکیه، به مراجع مربوطه ارائه دهید‌.