امروزه کشور ترکیه به یکی از پیشرفته ترین کشور های دنیا تبدیل شده است. این کشور از نظر سبک زندگی شباهت های زیادی با کشور ایران دارد. همین موضوع باعث می شود که همواره افراد زیادی از ایران به این کشور مهاجرت کنند. در سال های اخیر، دولت ترکیه شرایط مناسبی را برای زندگی افراد مهاجر فراهم کرده است. متقاضیان می توانند از طریق روش های مختلفی به این کشور مهاجرت کنند. در این مقاله از هلدینگ هلی، به بررسی روش های مهاجرت به ترکیه می پردازیم. با ما همراه باشید.
معرفی کشور ترکیه
پیش از آن که سراغ معرفی روش های مهاجرت به ترکیه برویم، ابتدا شما را کمی با این کشور زیبا آشنا می کنیم. کشور ترکیه، یکی از کشور های توریستی مطرح در جهان است. بخشی از ترکیه در غرب آسیا و نیمه دیگر آن، در جنوب اروپا واقع شده است. این کشور از نظر تنوع فرهنگی و امکانات تحصیلی، با کشور های اروپایی هم سطح است. تحصیل، کار، ازدواج و سرمایه گذاری، تنها برخی از روش های مهاجرت به ترکیه هستند. دولت این کشور شرایط مناسبی را برای افراد مهاجر فراهم کرده است. در حقیقت، امروزه همه افراد می توانند با داشتن یکسری شرایط، از طریق روش های مختلفی برای مهاجرت به کشور ترکیه درخواست دهند. در هر صورت، متقاضیان برای مهاجرت به این کشور، باید تحقیقات و بررسی های زیادی را انجام دهند تا بتوانند تجربه خوبی را به دست آورند.
شرایط مهاجرت به کشور ترکیه
مسلما برای مهاجرت به کشور ترکیه، متقاضیان باید یکسری شرایط خاص داشته باشند. این افراد با ارائه مدارک و مستندات مختلف، می توانند به این کشور مهاجرت کنند. گواهی اثبات تمکن مالی یکی از مهم ترین شرایطی است که برای مهاجرت به ترکیه، باید ارائه داده شود. این گواهی نشان می دهد که افراد پس از مهاجرت به کشور ترکیه، توانایی تامین مخارج خود را دارند. ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که اگر فرد یک موقعیت شغلی با درآمد خوب پیدا کند، دیگر نیازی به اثبات تمکن مالی ندارد. از شرایط دیگر مهاجرت به کشور ترکیه، ارائه مدرک زبان ترکی است؛ زیرا افراد برای برقراری ارتباط با مردم این کشور، باید به زبان ترکی مسلط باشند. نداشتن سو پیشینه، داشتن بیمه، ارائه پاسپورت و … برخی دیگر از شرایط مهم مهاجرت به کشور ترکیه هستند.
روش های مهاجرت به ترکیه
همان طور که پیش تر هم اشاره شد، دولت ترکیه روش های مختلفی را برای مهاجرت متقاضیان بین المللی در نظر گرفته است. همانند سایر کشور ها، شیوه های مهاجرت به ترکیه نیز مختلف و متنوع است. متقاضیان با توجه به شرایطی که دارند، باید یکی از این شیوه ها را برای مهاجرت خود انتخاب کنند. افرادی که قصد دارند به ترکیه مهاجرت کنند، باید به خوبی با این روش ها آشنایی داشته باشند. به طور کلی، شیوه های مهاجرت به ترکیه عبارتند از:
✓ مهاجرت تحصیلی به ترکیه
✓ مهاجرت کاری به ترکیه
✓ مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری
✓ مهاجرت به ترکیه از طریق خرید ملک
✓ مهاجرت به ترکیه از طریق ثبت شرکت
✓ مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج
✓ مهاجرت به ترکیه از طریق تولد فرزند
✓ مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی
در ادامه به بررسی هر یک از این موارد می پردازیم:
روش مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل
یکی از بهترین روش های مهاجرت به ترکیه، مهاجرت تحصیلی به این کشور است. امروزه افراد بسیار زیادی از سراسر دنیا، برای ادامه تحصیل خود به کشور ترکیه مهاجرت می کنند. هم اکنون حدود ۱۱۷ هزار دانشجوی بين المللی در این کشور مشغول به تحصیل هستند. دانشجویان در کشور ترکیه به منظور تامین بخشی از هزینه های تحصیلی خود، می توانند به صورت محدود در مشاغل پاره وقت مشغول به کار شوند. به دلیل آسان بودن اخذ ویزای تحصیلی ترکیه، پروسه مهاجرت تحصیلی به این کشور می تواند در مدت زمان خیلی کوتاهی انجام شود. افراد متقاضی این امکان را دارند که در کشور ترکیه به دو زبان ترکی و انگلیسی تحصیل کنند. یکی از شروط مهاجرت تحصیلی به ترکیه، اخذ نامه پذیرش از دانشگاه های این کشور است. دانشجویان بین المللی می توانند در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ادامه تحصیل دهند. مدت زمان آن با توجه به مقطع و رشته تحصیلی، متفاوت است.
پس از فارغ التحصیلی، دانشجویان تنها مدت زمان کمی فرصت دارند تا کار پیدا کرده و ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند. علاوه بر این، آن ها می توانند ویزای تحصیلی خود را تبدیل به ویزای سرمایه گذاری، کارآفرینی و … نیز بکنند. کشور ترکیه دارای دانشگاه های بین المللی معتبری است که از استاندارد های اروپا برای تدریس استفاده می کنند. دانشگاه های این کشور، پذیرش نسبتا دشواری دارند. برای ورود به اکثر این مراکز، آزمون های مختلفی از دانشجویان گرفته می شود. تسلط نسبی به زبان ترکی برای تحصیل در این کشور لازم است. با یادگیری زبان ترکی، تحصیل و زندگی در این کشور آسان تر می شود.
روش مهاجرت به ترکیه از طریق کار
مهاجرت کاری به ترکیه یکی دیگر از روش های محبوب برای مهاجرت به این کشور است. افرادی که خواهان دریافت اقامت کاری در ترکیه هستند، باید تسلط نسبی بر زبان ترکی داشته باشند. در حقیقت تسلط بر زبان ترکی استانبولی، یکی از پیش شرط های کارفرمایان برای استخدام است. ذکر این نکته حائز اهمیت است که متقاضیان کار در ترکیه پیش از هر اقدامی، باید مجوز کاری وزارت کار و رفاه اجتماعی ترکیه را دریافت کنند. کارجویان ابتدا باید شغل مورد نظر خود را پیدا کرده و با کارفرما به توافق برسند. مراحل دریافت مجوز کار به عهده کارفرما است. این فرد لازم است مدارک استخدام نیرو های خود را برای مراکز مربوطه بفرستد. در ویزای کاری ابتدا به فرد اقامت یکساله داده می شود. در صورتی که کارفرما او را تایید کند، این اقامت تمدید خواهد شد. نرخ بیکاری در کشور ترکیه ۱۱ درصد می باشد، درحالی که این نرخ در کشور های قدرتمندی چون آلمان، زیر ۵ درصد است. آمار های به دست آماده نشان می دهند که شرایط شغلی و کاریابی در کشور ترکیه، اوضاع خیلی خوبی ندارد. همین موضوع باعث می شود که دانشجویان مقطع لیسانس، امکان فعالیت در مشاغل پاره وقت را نداشته باشند. این امتیاز، تنها مخصوص دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری است. افرادی که قصد دارند از طریق کار به ترکیه مهاجرت کنند، باید مدارک و شرایط خود را بررسی کرده و در مورد بازار کار این کشور به خوبی تحقیق کنند.
روش مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری
سرمایه گذاری یکی از رایج ترین روش های مهاجرت به ترکیه است. این روش همواره مورد توجه بسیاری از سرمایه گذاران بین المللی قرار گرفته است. در حقیقت، امروزه افراد بسیار زیادی در سراسر جهان وجود دارد که برای دریافت اقامت ترکیه، در این کشور سرمایه گذاری می کنند. با سرمایه گذاری در ترکیه، متقاضیان علاوه بر دریافت اقامت دائم این کشور، می توانند سود خوبی نیز کسب کنند. شیوه های مختلفی از جمله خرید اوراق بهادار، خرید سهام شرکت ها و سرمایه گذاری در بانک ها برای سرمایه گذاری در کشور ترکیه وجود دارد. حداقل سرمایه مورد نیاز برای مهاجرت به ترکیه، ۱ تا ۲ میلیون لیر است. افراد با این مقدار سرمایه می توانند پس از ثبت شرکت، مشغول به کار شوند.
روش مهاجرت به ترکیه از طریق خرید ملک
یکی دیگر از متداول ترین روش های مهاجرت به ترکیه، خرید ملک است. برای خرید ملک در این کشور، تنها پول و سرمایه کافی نیاز است. در حقیقت، با سرمایه زیاد، شما می توانید بدون هیچ مشکلی برای خرید ملک در ترکیه اقدام کنید. به منظور این کار، افراد متقاضی می توانند از آژانس های املاک کمک بگیرند و یا به تنهایی به ترکیه سفر کرده و بدون واسطه اقدام به خرید خانه کنند. دقت داشته باشید که برای خرید ملک، به آژانس های معتبر مراجعه کنید. در صورتی که بخواهید شخصا و بدون واسطه به ترکیه سفر کنید، باید به زبان این کشور تسلط کافی داشته باشید. شخص می تواند پس از خرید ملک در این کشور، به اداره مهاجرت آنکارا مراجعه کرده و درخواست اقامت دهد. ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که ترکیه از معدود کشور هایی است که از طریق خرید ملک، به مهاجران اقامت می دهد.
روش مهاجرت به ترکیه از طریق ثبت شرکت
از دیگر روش های مهاجرتی ترکیه، می توان به ثبت شرکت در این کشور اشاره کرد. در این حالت، افراد باید ۵ نفر از شهروندان ترکی را استخدام کنند. علاوه بر این، لازم است بیمه و مالیات شرکت را به موقع پرداخت نمایند. این افراد پیش از ثبت شرکت، باید با انواع شرکت های ترکیه آشنا شده و از شرایط ثبت آن ها آگاهی کامل پیدا کنند. زمانی که اشخاص برای ثبت شرکت درخواست می دهند، باید در این کشور حضور داشته باشند و مدارکی مانند پاسپورت، اساسنامه شرکت، ترجمه صفحه اول شناسنامه و … را ارائه دهند. همچنین، متقاضیان باید ۲۵۰۰ دلار نیز برای پروسه ثبت شرکت بپردازند. این فرایند می تواند بین ۳ تا ۵ روز کاری زمان ببرد.
روش مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج
ازدواج با یک شهروند ترکیه ای سبب اخذ اقامت این کشور می شود. به منظور دریافت تابعیت کشور ترکیه، باید حتما ۳ سال از ازدواج شخص گذشته باشد. همچنین، مراسم ازدواج باید در ترکیه انجام شود. توجه کنید که ازدواج به هیچ عنوان نباید صوری و تنها به دلیل دریافت تابعیت باشد. چنانچه اداره مهاجرتی ترکیه متوجه شود که ازدواج صوری بوده است، برخورد شدیدی با افراد کرده و آن ها را به جریمه مالی و زندان محکوم می کند. بنابراین، متقاضیان باید مدارک کافی به منظور اثبات ازدواج خود به اداره مهاجرت استانبول ارائه دهند. این فرآیند ممکن است ۳ تا ۵ سال زمان ببرد. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره، می توانید به هلدینگ هلی ویزا مراجعه کنید.
روش مهاجرت به ترکیه از طریق تولد
تولد فرزند یکی دیگر از روش های مهاجرت به کشور ترکیه است. برخی از کشور ها برای صدور تابعیت، از دو قانون خاک و خون استفاده می کنند. این قانون در ترکیه نیز برقرار است. این قانون نشان می دهد که تنها تولد یه شخص در ترکیه، موجب دریافت تابعیت او نمی شود. به منظور اخذ تابعیت باید یکی از والدین او تبعه ترکیه باشند. در این صورت بدون در نظر گرفتن محل تولد فرزند به او تابعیت این کشور اعطا می شود. چنانچه افراد پس از مهاجرت قصد فرزند آوری دارند، بهتر است از یکی از شیوه های سرمایه گذاری، کار و یا خرید ملک اقامت این کشور را دریافت کنند تا فرزند آن ها نیز دارای تابعیت این کشور شود.
روش مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی
یکی دیگر از روش هایی که برای مهاجرت به ترکیه وجود دارد، پناهندگی است. این روش با خطر ها و ریسک های بسیاری همراه است. به همین دلیل، هلدینگ هلی ویزا به هیچ عنوان آن را توصیه نمی کند. به طور کلی، پناهندگی یکی از سخت ترین روش های مهاجرتی است که فرایند و پروسه پیچیده ای دارد. با وجود این مسائل، عده زیادی از مردم از این روش برای مهاجرت به ترکیه استفاده می کنند. عموما افرادی که به دلایل مختلف در کشور خودشان امنیت جانی ندارند، می توانند به عنوان پناهنده به سایر کشور ها درخواست بدهند. در این روش، فرد باید به دولت کشور ترکیه اثبات کند که در صورت بازگشت به کشور خودش، از لحاظ جانی و مالی امنیت نخواهد داشت. متاسفانه امروزه افراد بسیار زیادی به وسیله قاچاقچیان و از طریق راه های غیر قانونی، برای پناهندگی به کشور های دیگر درخواست می دهند. پس از بررسی مدارک و تأیید اظهارات پناهندگان، مسئولین ترکی برای این افراد کارت پناهندگی صادر می کنند. نا گفته نماند که افراد پناهنده امکان دسترسی به تمام خدمات و امکانات کشور ترکیه را نداشته و از جایگاه اجتماعی پایینی برخوردارند. پیشنهاد می کنیم که برای مهاجرت به ترکیه، از روش های دیگری استفاده کنید.
بهترین روش برای مهاجرت به کشور ترکیه
بهترین شیوه برای مهاجرت به ترکیه، می تواند با توجه به شرایط هر شخص، متفاوت باشد. ترکیه از نظر فرهنگی شباهت های زیادی با کشور ایران دارد. همین موضوع باعث می شود که مهاجران ایرانی بتوانند زندگی راحت تری را در این کشور تجربه کنند. برای مهاجرت به ترکیه، افراد متقاضی در ابتدا باید در مورد روش مهاجرتی خود به خوبی تحقیق کنند.
تحصیل، کار، سرمایه گذاری، ازدواج و تولد فرزند برخی از روش هایی هستند که با استفاده از آن ها می توانید به ترکیه مهاجرت کرده و اقامت این کشور را دریافت کنید. البته در نظر داشته باشید که دانشگاه های خصوصی ترکیه، شهریه های بالایی را از دانشجویان دریافت می کنند که این مسئله سبب بالا رفتن هزینه های مهاجرت تحصیلی به این کشور می شود. علاوه بر این، بسیاری از دانشگاه های ترکیه شرط سنی دارند که این شرط برای دانشجویان مقطع کارشناسی ۲۴ سالگی، برای کارشناسی ارشد ۳۰ سالگی و در نهایت برای مقطع دکتری ۴۰ سالگی است. چنانچه شما علاقمند به مهاجرت به ترکیه و بهره بردن از آب و هوای خوب و امکانات عالی این کشور هستید، لازم است شرایط خود را به دقت بررسی کرده و با توجه به آن، شیوه مناسبی را برای مهاجرت انتخاب کنید.
شرایط اقامت در ترکیه
سوالی که امروزه برای خیلی از افراد مطرح می شود، شرایط اقامت در ترکیه است. مسلما برای اقامت در این کشور، متقاضیان باید یکسری شرایط خاص داشته باشند. در ادامه به بررسی شرایط اقامت در کشور ترکیه می پردازیم:
✓ مهاجرت تحصیلی: پذیرش تحصیلی و ثبت نام
✓ مهاجرت کاری: عقد قرارداد با کارفرما
✓ مهاجرت از طریق سرمایه گذاری: سرمایه کافی و ثبت شرکت یا خرید ملک
✓ مهاجرت از طریق ازدواج: ازدواج با اتباع ترکیه
مراحل مهاجرت به کشور ترکیه
به منظور مهاجرت به ترکیه، متقاضیان باید مراحل مختلفی را طی کنند. این مراحل با توجه به نوع روش مهاجرتی، متفاوت هستند. با این وجود، به صورت کلی مراحل مهاجرت به کشور ترکیه عبارتند از:
۱-انتخاب روش مهاجرتی: در اولین قدم، شخص باید شیوه مهاجرت خود را انتخاب کند.
۲-ورود به ترکیه: پس از انتخاب روش مهاجرتی، فرد باید وارد خاک این کشور شود که با توجه به شیوه مهاجرت، ممکن است از ۳ روز تا ۳ ماه طول بکشد.
۳-درخولست اقامت: در این مرحله، فرد باید اقدامات مربوط به دریافت اقامت خود را انجام دهد. درخواست اقامت، می تواند به صورت آنلاین نیز انجام شود.
مراحل درخواست آنلاین اقامت کشور ترکیه
۱- تماس با مرکز برنامه iResidence
افراد پس از ورود به کشور ترکیه به منظور دریافت اقامت این کشور، باید با مرکز iResidence تماس بگیرند تا واجد شرایط درخواست شوند. علاوه بر این فرد باید بیمه سلامت ترکیه را نیز دریافت کند. از متقاضیان درخواست می شود که بهترین زمان ممکن برای مراجعه به دفاتر مهاجرتی را رزرو کنند. همچنین فرد باید فرم ثبت نام و شماره درخواست و تاریخ رزرو را از طریق ایمیل دریافت کند. در این صورت، می تواند هر زمان که نیاز داشت، از طریق وب سایت پیگیر درخواست اقامت خود باشد.
۲- انجام مصاحبه به منظور مهاجرت و اقامت در ترکیه
این مصاحبه معمولا از دوشنبه تا جمعه ساعت ۸:۳۰ تا ۱۶:۳۰ برگزار می شود. اشخاص باید با در دست داشتن گذرنامه و مدارک خود در این مصاحبه شرکت کنند. همچنین فرد باید هزینه انجام مصاحبه را نیز بپردازد. بعد از مصاحبه فرد می تواند از طریق وب سایت اداره پست PTT پیگیر درخواست خود باشد.
هزینه زندگی و مهاجرت به ترکیه
یکی از مهم ترین دغدغه های افراد مهاجر، هزینه های مهاجرت به ترکیه است. هزینه های مهاجرت به این کشور، با توجه به موارد خاصی تعیین می شود. شیوه مهاجرت و سبک زندگی افراد، تاثیر مستقیمی در هزینه های کلی آن ها دارد. در ادامه به بررسی هزینه های مهاجرت به ترکیه می پردازیم:
شیوه مهاجرت | هزینه ها (به صورت تقریبی) |
از طریق تحصیل | تحصیلی هزینه مربوط به گواهی تمکن مالی، شهریه دانشگاه هزینه تحصیل به زبان ترکی: ۲۵۰ تا ۷۵۰ دلار هزینه تحصیل به زبان انگلیسی:۶۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار |
از طریق کار | هزینه زندگی و تمکن مالی هزینه درخواست: ۱۰۰۰ دلار |
از طریق ثبت شرکت | ۱۲۰۰۰ تا ۱۸۰۰۰ دلار |
از طریق خرید ملک | هزینه خرید ملک: حداقل سرمایه گذاری ۲۳۲۰۰۰ دلار حداقل پس انداز: ۵۰۰ دلار برای آنتالیا و ۱۰۰۰برای باقی مناطق |
از طریق تولد | تمکن مالی |
از طریق تولد فرزند | هزینه های معمول دولتی |
از طریق پناهندگی | هزینه روحی و روانی |
هزینه های جاری زندگی در ترکیه نیز عبارتند از:
کالا یا خدمات | هزینه به لیر | هزینه به دلار |
شیر | ۵.۶۹ | ۰.۶۵ |
کاپوچینو | ۱۴.۶۶ | ۱.۶۸ |
یک کیلوگرم گوشت مرغ | ۲۶.۸۴ | ۳.۰۶ |
یک کیلوگرم گوشت گاو | ۷۸.۹۰ | ۹.۰۱ |
یک بطری آب معدنی | ۱.۹۰ | ۰.۲۲ |
یک دست لباس تابستانی | ۲۲۲.۲۸ | ۲۵.۳۷ |
کرایه یک کیلومتر تاکسی | ۴.۴۰ | ۰.۵۰ |
یک پرس غذا در رستوران ارزان قیمت | ۳۵ | ۴ |
اجاره ماهانه آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر | ۲۱۰۰ | ۲۴۰ |
میزان درآمد مشاغل در کشور ترکیه
بدون شک افرادی که برای کار به ترکیه مهاجرت می کنند، باید از شرایط کاری و میزان درآمد مشاغل این کشور مطلع باشند. در ادامه میزان درآمد برخی از مشاغل کشور ترکیه را بررسی می کنیم:
شغل | درآمد سالانه به لیر |
متخصص پوست | ۲۸۵ هزار لیر |
متخصص تغذیه | ۱۹۲ هزار لیر |
پزشک بخش اورژانس | ۲۲۱ هزار لیر |
پزشک قانونی | ۲۵۴ هزار لیر |
متخصص قلب و عروق | ۳۹۶ هزار لیر |
پرستار | ۷۶ هزار لیر |
تکنسین آزمایشگاه | ۷۵ هزار لیر |
داروساز | ۱۲۳ هزار لیر |
مهندس شبکه | ۸۶ هزار لیر |
مهندس برق | ۹۲ هزار لیر |
مدیر فناوری ارتباطات | ۱۵۳ هزار لیر |
وکیل | ۱۹۲ هزار لیر |
روزنامه نگار | ۱۱۱ هزار لیر |
معلم ابتدایی | ۶۶ هزار لیر |
دبیر | ۷۴ هزار لیر |
پیش خدمت | ۳۰ هزار لیر |
متخصص درمان اصلاحی | ۱۷۲ هزار لیر |
هزینه اقامت و تحصیل در کشور ترکیه چقدر است؟
از دیگر دغدغه های افرادی که می خواهند به ترکیه مهاجرت کنند، هزینه های اقامت و زندگی در این کشور است. متقاضیانی که قصد دارند به ترکیه مهاجرت کنند، باید از هزینه های کلی این کشور اطلاعات کامل داشته باشند. در ادامه به برخی از هزینه های رایج برای اقامت در کشور ترکیه، اشاره می کنیم:
شرح هزینه ها | میانگین هزینه به لیر |
شهریه مدارس دولتی | رایگان تا ۵۵۰۰ |
شهریه مدارس خصوصی | ۱۷۸۰۰ تا ۱۷۳۰۰ |
شهریه مدارس بین المللی | ۵۸۰۰۰ تا ۸۰۰۰۰۰ |
شهری مقطع کارشناسی در دانشگاه دولتی | ۶۵۰۰ تا ۲۰۰۰۰۰ |
شهریه مقطع کارشناسی در دانشگاه خصوصی | ۱۰۰۰۰۰تا ۴۶۰۰۰۰ |
شهریه مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه دولتی | ۳۵۰۰ تا ۷۲۰۰۰ |
شهریه مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه خصوصی | ۶۰۰۰۰تا ۵۷۸۰۰۰ |
هزینه سالانه اقامتگاه های دانشجویی | ۱۰۰ تا ۳۰۰۰ |
هزینه سالانه خرید کتاب و لوازم تحریر | ۵۰۰۰ |
اخذ مجوز کاری ۱ ساله | ۲۹۴۹ |
اخذ مجوز کاری ۲ ساله | ۵۹۱۸ |
اخذ مجوز کاری ۳ ساله | ۸۸۶۶ |
اخذ مجوز کار دائمی | ۲۹۵۶۵ |
هزینه خرید ملک | حداقل ۴۰۰۰۰۰ دلار |
ثبت شرکت | ۱۲۵۰۰ تا ۶۳۰۰۰ |
ثبت ازدواج | ۲۰۰ تا ۱۲۵۰ |
مزایای مهاجرت به ترکیه
مهاجرت به ترکیه مزایای بسیار زیادی را به همراه دارد. این مزایا می تواند تاثیر زیادی در کیفیت زندگی افراد داشته باشد. برخی از مزایای مهاجرت به ترکیه عبارتند از:
• آب و هوای مناسب
• اجازه مقرون به صرفه
• کیفیت خوب خدمات درمانی
• شبکه حمل و نقل مناسب
• هزینه های مناسب زندگی
• سیستم آموزشی خوب
• رسمیت تابعیت دوگانه در این کشور
• بهرهمندی از سلامت غذایی
مدارک لازم برای مهاجرت به کشور ترکیه
مهاجران به منظور مهاجرت به کشور ترکیه، باید مدارک مربوط به آن را به مقامات این کشور تحویل دهند. پس از بررسی و تایید این مدارک، متقاضیان می توانند سایر مراحل مهاجرت خود را طی کنند. برخی از مدارک و مستندات لازم برای مهاجرت به ترکیه شامل موارد زیر هستند:
✓ پاسپورت معتبر
✓ عکس با پس زمینه سفید
✓ مدارک تحصیلی
✓ ارائه بیمه سلامت
✓ گواهی میزان درآمد
✓ رسید پرداخت هزینه درخواست و اسناد
✓ آدرس اقامت در ترکیه
✓ گواهی عدم سو پیشینه
✓ گواهی پزشکی
قوانین جدید مهاجرت به کشور ترکیه
همه ساله قوانین مهاجرت به کشور ترکیه با توجه به روشی که انتخاب می کنید، تغییر می کند. به منظور آگاهی از شرایط مهاجرت به ترکیه می توانید به وب سایت اداره های دولتی ترکیه مراجعه کنید. به صورتی کلی مهاجرت به ترکیه برای ایرانیان راحت است. این افراد می توانند بدون ویزا ۹۰ روز در این کشور اقامت داشته باشند. برای اقامت بیش تر، لازم است متقاضیان اقدام به دریافت ویزا کنند. همچنین این افراد به منظور مهاجرت به ترکیه باید از پاسپورت مدت دار استفاده کنند.
کاریابی پس از مهاجرت به کشور ترکیه
با توجه به رشته تحصیلی و تخصص افراد، پیدا کردن کار می تواند متفاوت باشد. در کشور ترکیه، شرایط کاری افراد پزشک، پرستار و یا ماما، نسبت به داروساز بهتر است. امروزه روش های مختلفی برای کاریابی در ترکیه وجود دارد. افراد متقاضی می توانند با بررسی این روش ها، شغل مناسبی را برای خود پیدا کنند. چنانچه به زبان ترکی یا انگلیسی مسلط هستید می توانید از سایت های زیر برای کاریابی استفاده کنید:
- kariyer.net
- indeed.com
- eleman.net
- yenibiris.com
- isilanlarikariyar.com
اخذ تابعیت کشور ترکیه
قوانین ترکیه به گونه ای است که فرد برای اخذ تابعیت این کشور، باید در طول مدت زمان مشخصی، بیمه و مالیات پرداخت کند. به منظور دریافت تابعیت، افراد دارای اقامت دائم باید به مدت ۵ سال و حداقل ۶ ماه در سال در این کشور زندگی کنند. این مدت با ازدواج و یا تولد فرزند کاهش پیدا می کند. به گونه ای که اگر فرد با شخص دارای تابعیت ترکیه ازدواج کند و یا در خاک این کشور متولد شود، مدت زمان گفته شده از ۵ سال به ۳ سال کاهش می یابد. افرادی که اقدام به خرید ملک بالای ۲۵۰ هزار دلار می کنند، می توانند پس از ۳ تا ۶ ماه، پاسپورت ترکیه را دریافت کنند. همچنین کسانی که از طریق ثبت شرکت قصد دریافت تابعیت این کشور را دارند، پس از استخدام ۵ نفر از شهروندان تُرک، می توانند درخواست تابعیت خود را ارسال کنند. در نهایت نیز افراد می توانند با سرمایه ۵۰۰ هزار دلاری، در این کشور سرمایه گذاری کرده و تابعیت آن را در مدت ۳ سال اخذ کنند.
بهترین شهر های ترکیه برای مهاجرت
همه افرادی که قصد مهاجرت به کشور ترکیه را دارند، لازم است ابتدا یک شهر را برای سکونت خود انتخاب کنند. با وجود این که شهر آنکارا پایتخت ترکیه است، اما شاید بتوان گفت که مهم ترین و معروف ترین شهر این کشور، استانبول است. این شهر از نظر سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، جایگاه ویژه ای در کشور ترکیه دارد. برخی از مهم ترین شهر های این کشور عبارتند از:
✓ استانبول
✓ آنتالیا
✓ بدروم
✓ ازمیر
✓ بورسا
✓ کالکان
سخن آخر در مورد روش های مهاجرت به ترکیه
ترکیه یکی از بهترین کشور ها برای مهاجرت ایرانیان است. متقاضیان با توجه به شرایطی که دارند، می توانند برای مهاجرت به این کشور اقدام کنند. همانطور که مشاهده کردید، هزینه زندگی در کشور ترکیه به نسبت سایر کشور ها بسیار مناسب تر است. امروزه متقاضیان زیادی برای مهاجرت به این کشور درخواست می دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره، می توانید به هلدینگ هلی ویزا مراجعه کنید.
سوالات متداول
سرمایه اولیه به منظور مهاجرت به ترکیه در سال ۲۰۲۳ حداقل ۲۵۰ میلیون تومان است.
به طور تقریبی، هزینه زندگی هر فرد ماهانه حداقل ۵۰۰ دلار است.
با خرید ملکی به ارزش ۲۵۰ هزار دلار می توانید تابعیت این کشور را در مدت زمان خیلی کمی به دست آورید.