یکی از مقاصد پرطرفدار برای کسانی که قصد مهاجرت تحصیلی دارند، کشور ترکیه است. با توجه به هزینه های مناسب تحصیل و زندگی و همچنین دانشگاه های بسیار معتبری که در ترکیه وجود دارد، سالانه افراد بسیار زیادی تمایل دارند که در این کشور زیبا ادامه تحصیل دهند. همسایگی ترکیه با ایران، فرصت تجربه زندگی اروپایی و نزدیکی فرهنگ بین دو کشور سبب می شود که اکثر دانشجویان این کشور را برای مهاجرت تحصیلی انتخاب کنند. دانشگاه های کشور ترکیه نیز دوره های بسیاری را به زبان انگلیسی برگزار می کنند. همین موضوع باعث می شود که شرایط تحصیلی برای دانشجویان بین المللی راحت تر باشد. ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که دولت و موسسات آموزشی کشور ترکیه حمایت های مختلفی مانند بورسیه را برای دانشجویان خود در نظر گرفته اند. ویزای تحصیلی ترکیه، شرط لازم برای ادامه تحصیل در دانشگاه ترکیه و مهاجرت تحصیلی به ترکیه می باشد. ما در این مقاله از هلدینگ هلی ویزا، قصد داریم ویزای تحصیلی ترکیه را به صورت کامل بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

تحصیل در مدارس کشور ترکیه

دانش آموزان بین المللی که قصد ادامه تحصیل در کشور ترکیه را دارند، برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه، لازم است از مدرسه مورد نظر خود، پذیرش بگیرند. این افراد اگر به زبان ترکی مسلط باشند، می توانند به صورت رایگان در مدارس دولتی کشور ترکیه به زبان ترکی تحصیل کنند. تحصیل در مدارس بین المللی کشور ترکیه، عمدتا به زبان انگلیسی است. دانش آموزان برای دریافت ویزای تحصیلی باید در آزمون تعیین سطح زبان ترکی یا انگلیسی شرکت کنند. دانش آموزانی که سن آن ها کم تر از ۱۸ سال است، برای دریافت ویزای تحصیلی به یک قیم قانونی نیاز دارند.

شرایط اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

متقاضیان برای دریافت ویزای تحصیلی کشور ترکیه، لازم است در ابتدا نامه پذیرش یکی از دانشگاه های ترکیه را در اختیار داشته باشند. در حقیقت اولین کاری که لازم است برای دریافت ویزای تحصیلی انجام دهید، اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه های کشور ترکیه است. متقاضیان پس از اینکه موفق شدند ویزای تحصیلی ترکیه را اخذ کنند، می توانند تحصیل در این کشور را شروع کنند. ویزای دانشجویی ترکیه به دو نوعِ یک بار ورود و چند بار ورود تقسیم می شود.

مراحل درخواست ویزای تحصیلی ترکیه

افرادی که قصد ادامه تحصیل در کشور ترکیه را دارند، باید از کنسولگری این کشور در ایران، ویزای تحصیلی دریافت کنند. به دلیل این که مراحل دریافت ویزا ممکن است زمانبر باشد، لازم است به محض دریافت نامه پذیرش خود برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام کنید. پس از اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر خود به آسانی می توانید برای دریافت ویزای تحصیلی درخواست کنید. لازم است برای اخذ ویزای تحصیلی به صورت آنلاین وقت مصاحبه رزرو کنید. دانشجویان پس از ورود به کشور ترکیه ۱۰ روز فرصت دارند که در اداره مهاجرت استانبول ثبت نام کنند و مجوز اقامت را بگیرند. مراحل دریافت ویزا عبارتند از:

۱- مراجعه به وب سایت دانشگاه مورد نظر

۲- مشاوره با کارشناسان هلدینگ هلی ویزا

۳- ارائه مدارک لازم به دانشگاه مورد نظر برای دریافت پذیرش

۴- اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر

۵- ارائه فرم تکمیل شده درخواست ویزای تحصیلی ترکیه

۶- ارائه مدارک لازم به سفارت ترکیه در ایران

۷- رزرو نوبت برای مصاحبه اخذ ویزا

هزینه اخذ ویزای تحصیلی

متقاضیان پس از اخذ نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر خود در ترکیه، باید تمام مدارک لازم را در اختیار سفارت ترکیه در ایران قرار دهند. علاوه بر مدارک، لازم است دانشجویان مبلغ ۴۸ دلار نیز به همراه داشته باشند. پس از تحویل مدارک، زمان رسیدگی به آن ها حداکثر ۳ ماه طول می کشد.

دریافت پذیرش تحصیلی

یکی از مهم ترین اقدامات برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه، دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه های این کشور است. لازم است متقاضیان، با توجه به مدارک مورد نیاز هر دانشگاه، این مدارک را ارسال نمایند. هر یک از دانشگاه های ترکیه برای پذیریش، مدارک خاصی را درخواست می کنند اما به صورت کلی مدارک مورد نیاز هر دانشگاه عبارت است از:

✓ رسید پرداخت هزینه های بررسی مدارک

✓ اوراق هویت و پاسپورت

✓ توصیه نامه از اساتید مقطع قبلی

✓ انگیزه نامه قوی متقاضی

✓ رزومه عامی تحصیلی متقاضی

✓ ریز نمره های تحصیلی به همراه ترجمه آن ها به زبان ترکی یا انگلیسی

✓ آخرین مدرک تحصیلی به همراه ترجمه آن به زبان ترکی یا انگلیسی

مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی

افراد پس از اینکه نامه پذیرش تحصیلی در رشته و دانشگاه مورد نظر را دریافت کردند، لازم است اقدام به دریافت ویزای تحصیلی کنند. از جمله مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه عبارتند از:

✓ ارائه سوابق و مدارک تحصیلی

✓ ارائه پاسپورت با اعتبار کافی و عکس اخیرا گرفته شده

✓ ارائه گواهی سلامت پزشکی متقاضی

✓ ارائه رسید پرداخت هزینه های بررسی مدارک و اخذ ویزای تحصیلی کشور ترکیه

✓ ارائه گواهی عدم سو پیشینه

✓ ارائه گواهی تمکن مالی کافی متقاضی به منظور اثبات تامین هزینه های زندگی و تحصیل در ترکیه

✓ ارائه نامه پذیرش تحصیلی در رشته مورد نظر از دانشگاه ترکیه

ویزای تحصیلی در مقطع کارشناسی

همانطورکه می دانید، افراد برای دریافت ویزای دانشجویی کشور ترکیه در مقطع کارشناسی، لازم است دارای مدرک مهارت زبان ترکی یا انگلیسی و مدرک دیپلم دبیرستان باشند. به دلیل این که بیشتر رشته های مقطع کارشناسی کشور ترکیه، به زبان ترکی ارائه می شوند، داشتن مدرک مهارت زبان ترکی برای تحصیل در این رشته ها ضروری است. همچنین ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی، در دانشگاه های ترکیه، ۴ سال است.

ویزای دانشجویی در مقطع کارشناسی ارشد

افرادی که خواهان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کشور ترکیه هستند، لازم است دارای مدرک کارشناسی باشند. مدت زمان دوره کارشناسی ارشد، دو سال است و این مقطع در کشور ترکیه به دو زبان ترکی و انگلیسی ارائه داده می شود. دانشجویان در پایان این مقطع ملزم به ارائه پایان نامه هستند.

ویزای دانشجویی ترکیه در مقطع دکتری

کسانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه های ترکیه را دارند، باید مدارک را به استاد راهنما و سوپروایزر در دانشگاه ارسال نمایند. دارا بودن معدل بالا، رزومه قوی، مقاله های منتشر شده در ژورنال های علمی و مدرک مهارت زبان انگلیسی، از مهم ترین مدارکی هستند که برای اخذ ویزای تحصیلی دکتری ترکیه باید داشته باشید.

ویزای همراه دانشجویی

متقاضیان با دریافت ویزای تحصیلی ترکیه و تحصیل در کشور ترکیه، می توانند برای همسر و فرزندان خود، ویزای همراه دانشجویی ترکیه دریافت کنند. همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال فرد متقاضی، می توانند با دریافت این ویزا فرد را در کشور ترکیه همراهی کنند. مدت زمان اعتبار ویزای همراه دانشجویی ترکیه، به مدت زمان اقامت دانشجو بستگی دارد.

آیا دانشجویان می توانند با ویزای تحصیلی کار کنند؟

در سال های اخیر دانشجویان بین المللی بسیاری در کشور ترکیه پذیرش شده اند. علاوه بر این، موسسات آموزشی مختلفی در کشور ترکیه دوره های آموزشی متنوعی را به زبان ترکی و یا انگلیسی ارائه می دهند. البته در مقطع کارشناسی ارشد، دوره های بیشتری به زبان انگلیسی در دسترس است. برای آن که این دانشجویان بتوانند در کشور ترکیه مشغول کار شوند، چند شرط وجود دارد. هنگامی که یک دانشجو مجوز اقامت در کشور ترکیه را به دست آورد، می تواند از نظر قانونی شروع به کار کند. دانشجویان که از یک کشور خارجی در یک دوره کارشناسی و یا کاردانی در کشور ترکیه ثبت نام کرده اند، تنها پس از اتمام سال اول، اجازه کار خواهند داشت. همچنین افرادی که در مقطع کاردانی ثبت نام کرده اند، اجازه بیشتر از ۲۴ ساعت کار در هفته را ندارند و سایر دانشجویان می توانند تا ۳۰ ساعت در هفته کار کنند.

آیا نمره آیلتس برای ویزای تحصیلی مهم است؟

برای تحصیل در کشور ترکیه، دانشجویان نیاز به نمره آیلتس دارند. به دلیل اینکه تمام موسسات کشور ترکیه از زبان انگلیسی به عنوان زبان اصلی خود استفاده می کنند، لازم است تمام دانشجویانی که در دانشگاه های ترکیه ثبت نام می کنند، به زبان انگلیسی مسلط باشند. شرکت در آزمون آیلتس برای تمام دانشجویان که قصد ادامه تحصیل در کشور ترکیه به زبان انگلیسی را دارند، ضروری است. این آزمون یکی از متداول ترین آزمون هاست که در آن توانایی دانشجو در زبان انگلیسی، سنجیده می شود. برخی از دانشگاه ها برای پذیرش به نمره آیلتس بالا نیاز دارند، در حالی که برخی دیگر به نمره پایین تری احتیاج دارند.

انواع ویزای تحصیلی کشور ترکیه

انتخاب نوع صحیح ویزا، بسیار مهم و حائز اهمیت است. انواع ویزای تحصیلی کشور ترکیه عبارتند از:

✓ ویزای کارآموزی

✓ کارآموزی آراسموس

✓ هدف دوره زبان ترکی

✓ با هدف دوره 

✓ با هدف آموزش

✓ تحصیل در جمهوری قبرس شمالی

✓ کارآموزی AISEC

ویزای تحقیقاتی کشور ترکیه چیست؟

محققانی که قصد انجام کار های تحقیقاتی در کشور ترکیه را دارند، باید برای دریافت ویزای تحقیقاتی اقدام کنند. همچنین لازم است نامه ای از موسسه آموزش عالی در ترکیه و یا موسسه حامی تحقیق ارائه دهند. برای دریافت این نامه باید پروپوزال خود را به وزارت فرهنگ و گردشگری کشور ترکیه تحویل دهید. در صورتی که این پروپوزال تایید شود، نامه مربوطه را دریافت می کنید.

چه زمانی برای دریافت ویزای تحصیلی کشور ترکیه اقدام کنیم؟

پیشنهاد می شود که برای جلوگیری از هرگونه مشکل احتمالی، درخواست خود را برای دریافت ویزا به موقع ارسال کنید. بازه زمانی ارسال ویزا به صورت زیر است:

• اولین زمانی که می توانید برای دریافت ویزا اقدام کنید، ۶۰ روز پیش از عزیمت به ترکیه است.

• آخرین مهلتی که مجاز به درخواست ویزا هستید، ۱ ماه مانده به سفر است.

اما با توجه به اینکه پردازش درخواست ویزا ممکن است تا ۹۰ روز هم طول بکشد، توصیه می شود که هر چه زود تر برای رزرو نوبت اقدام کنید و مدارک مربوطه را جمع آوری کنید.

کار پس از تحصیل در ترکیه

فارغ التحصیلان دانشگاه های کشور ترکیه، چنانچه قصد اقامت و زندگی در این کشور را داشته باشند، می توانند از فرصت یک ساله برای جستجوی کار در کشور ترکیه استفاده کنند. با وجود این که نرخ بیکاری در کشور ترکیه زیاد است، اما فارغ التحصیلانی که به زبان ترکی مسلط هستند و از مهارت کافی برخوردارند، به راحتی می توانند در این کشور مشغول به کار شوند؛ زیرا کارفرمایان کشور ترکیه، تمایل دارند که از افراد متخصص و تحصیل کرده استفاده کنند.

مصاحبه ویزای تحصیلی

در روز مصاحبه در کنسولگری یا سفارت ترکیه، یک مصاحبه کوتاه را با افسر مصاحبه کنسولگری تجربه می کنید. این مصاحبه در دریافت یا عدم دریافت ویزای شما تاثیر گذار است و در آن چند سوال از برنامه ها و اهداف شما از سفر به ترکیه پرسیده می شود. علاوه بر این، لازم است پیش از مصاحبه از کامل بودن مدارکتان اطمینان حاصل کنید؛ زیرا کوچک ترین نقص در مدارک به معنی رد درخواست ویزای شماست.

دلایل ریجکت شدن یا رد درخواست ویزای تحصیلی کشور ترکیه

چنانچه درخواست ویزای شما به دلیل نقص مدارک رد شده باشد، شما از ۲۴ ساعت بعد از رد درخواست با تکمیل مدارک می توانید برای درخواست ویزای جدید خود اقدام کنید. شما می توانید این ویزا را ظرف ۳ رو پس از رد درخواست، دریافت کنید. چنانچه فکر می کنید به صورت ناعادلانه درخواست ویزای شما رد شده است، می توانید با سفارت و یا کنسولگری تماس بگیرید. امکان دارد هفته ها و یا حتی ماه ها طول بکشد تا بتوانید یک قرار ملاقات با آن ها رزرو کنید، در نتیجه ارزش دارد که پیش از برنامه ریزی برای سفر، برای دریافت ویزا اقدام کنید. در زمان بازدید از سفارت یا کنسولگری مدارکی که مربوط به پذیرشتان است را به همراه داشته باشید. چنانچه نمی توانید شخصا به کنسولگری بروید، برای آن ها بنویسید که چرا فکر می کنید رد درخواست ویزای شما ناعادلانه بوده است.

هزینه های زندگی و تحصیل در کشور ترکیه

کسانی که قصد ادامه تحصیل در کشور ترکیه را دارند، لازم است مدارکی را برای اثبات تمکن مالی ارائه دهند. هزینه های زندگی در کشور ترکیه در مقایسه با سایر کشور های اروپایی بسیار به صرفه  تر بوده و به صورت زیر می باشد:

✓ هزینه های مربوط به اخذ ویزای تحصیلی برای ایرانیان حدود ۴۸ دلار است.

✓ هزینه سالانه تحصیل در دانشگاه های دولتی کشور ترکیه به زبان ترکی ۲۵۰ تا ۷۵۰ دلار است.

✓ هزینه سالانه تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه به زبان انگلیسی ۶۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار است.

✓ هزینه های مربوط به زندگی دانشجویی در شهر های بزرگ ترکیه مثل آنکارا ماهانه حدود ۸۰۰ دلار است.

✓ هزینه های مربوط به زندگی در شهر های کوچک ترکیه ماهانه ۳۰۰ تا ۵۰۰ دلار است.

مزیت های اخذ ویزای دانشجویی

کسانی که کشور ترکیه را برای ادامه تحصیل انتخاب می کنند، می توانند از مزایای مختلفی بهره ببرند. این مزایا و امتیازات، شرایط تحصیل را برای دانشجویان راحت تر می کند. برخی از این مزایا عبارتند از:

✓ امکان فراگیری زبان ترکی و انگلیسی در کالج های ترکیه

✓ امکان دریافت اقامت دائم و تابعیت کشور ترکیه پس از فارغ التحصیلی و کار و اشتغال در این کشور

✓ امکان پیدا کردن کار پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه های کشور ترکیه

✓ امکان دریافت ویزای همراه دانشجویی برای خانواده دانشجو

✓ امکان دریافت ویزای تحصیلی در کوتاه ترین زمان ممکن

✓ امکان دریافت ویزای تحصیلی بدون دارا بودن از مدرک زبان

ویزای دانشجویی ترکیه و اخذ اقامت دائم این کشور

فارغ التحصیلان دانشگاه های کشور ترکیه، با کار و اشتغال در این کشور می توانند اقامت دائم دریافت کنند. از مهم ترین شرایط اقامت دائم ترکیه عبارت است از:

۱- تسلط کامل به زبان ترکی

۲- دارا بودن از بیمه سلامت معتبر

۳- تبعیت از قوانین و مقررات ترکیه

۴- توانایی تامین هزینه های زندگی و خانواده خود در ترکیه

۵- طی کردن زمان اخذ اقامت دائم و فراهم کردن شرایط آن

۶- حفظ شرایط اقامت موقت ترکیه

۷- عدم ارتکاب جرم و جنایت در مدت اقامت خود در ترکیه

۸- ۵ تا ۸ سال کار مداوم در این کشور

۹- عدم استفاده فرد متقاضی از کمک های اجتماعی موسسه های دولتی در سه سال گذشته

مزایای تحصیل و اقامت در کشور ترکیه

افراد با دریافت ویزای کشور ترکیه و اقامت در این کشور می توانند از مزایای مختلفی بهره ببرند. از جمله مزیت های تحصیل و اقامت در این کشور عبارتند از:

• امکان دریافت پاسپورت کشور ترکیه و بهره مندی از تمام حق و حقوق شهروندی این کشور

• برخورداری از حقوق شهروندی ترکیه با دارا بودن از ویزای اقامت دائم و تابعیت و شهروندی این کشور

• امکان اقامت افراد در کشور های مختلف جهان با دارا بودن از اقامت ترکیه بدون نیاز به اخذ ویزا برای ۳ ماه تا یک سال

• امکان اخذ ویزای کشور های اروپایی با برخورداری از اقامت دائم کشور ترکیه

• امکان کار و اشتغال در مشاغل خدمات عمومی کشور ترکیه

• امکان دریافت تابعیت و شهروندی برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال

• برخورداری از حق رای با دریافت ویزای اقامت دائم و تابعیت کشور ترکیه

• استفاده از تسهیلات و وام های بانکی کشور ترکیه

• رفت و آمد، کار و اشتغال در بسیاری از کشور های جهان با استفاده از اقامت دائم ترکیه

کلام آخر

ما در این مقاله از هلدینگ هلی ویزا، به بررسی دقیقی از ویزای تحصیلی کشور ترکیه پرداختیم و مراحل گرفتن ویزای تحصیلی، ویزای دانشجویی، شرایط کار و زندگی در ترکیه و … را به صورت کامل بررسی کردیم. همانطور که مطالعه کردید، کشور ترکیه به دلیل مزایای بسیار زیادی که دارد، یکی از مقاصد بسیار خود برای ایرانیان است. همچنین مهم ترین گام برای دریافت ویزای تحصیلی کشور ترکیه، دریافت پذیرش از یکی از دانشگاه های این کشور است. امیدواریم مطالب بیان شده برای شما کاربران مفید واقع شده باشد.

سوالات متداول

هزینه ویزای تحصیلی کشور ترکیه چقدر است؟

هزینه ویزای تحصیلی کشور ترکیه حدود ۴۸ دلار است.

مدت زمان بررسی درخواست اخذ ویزای تحصیلی کشور ترکیه چقدر است؟

مدت زمان بررسی این درخواست حداکثر ۳ ماه است.

آیا امکان کار پس از فارغ التحصیلی وجود دارد؟

بله؛ فارغ التحصیلان می توانند در مهلت یکساله جستجو کار در کشور ترکیه، کار مورد نظر خود را پیدا کنند.