به دلیل همسایگی کشور ترکیه و نزدیکی ارزش لیر به ریال ایران، همواره تعداد زیادی از ایرانیان به کشور ترکیه مهاجرت می کنند. علاوه بر این، به دلیل وجود دانشگاه های مورد تائید وزارت علوم و وزارت بهداشت، افراد زیادی این کشور را برای ادامه تحصیل خود انتخاب می کنند. با وجود نزدیک بودن کشور ترکیه، تحمل دوری از خانواده و هماهنگی با محیط و شرایط جدید می تواند دشوار باشد. همراه داشتن اعضای خانواده در زمان مهاجرت، سبب کاهش استرس و افرایش آرامش می شود. اکثر افراد متاهل، تنها کشوری را انتخاب می کنند که بتوانند در زمان تحصیل، همسر و فرزندان خود را به همراه داشته باشند. امکان همراه داشتن خانواده، برای کسی که در کشور ترکیه در حال تحصیل است و امکان دریافت ویزای همراه، از نقاط قوت کشور ترکیه نسبت به سایر کشور هاست‌. ما در این مقاله از هلدینگ هلی ویزا، قصد داریم ویزای همراه ترکیه را بررسی کنیم و با قوانین ترکیه در این خصوص آشنا شویم. با ما همراه باشید.

ویزای همراه ترکیه و کلیاتی درباره آن

ویزای همراه ترکیه، مدرکی است که به وسیله آن خانواده افراد می توانند به کشور ترکیه مهاجرت کنند. یکی از ساده ترین راه هایی که می توان به کشور ترکیه مهاجرت کرد، اخذ ویزای همراه است. لازمه صدور این ویزا این است که یکی از اعضای درجه یک خانواده شما، به کشوری که به آن مهاجرت کرده است، برای شما درخواست ویزا بدهد. در حال حاضر کشور ترکیه با در نظر گرفتن دغدغه های شهروندان خود و شرایط زندگی و نگاه به سیاست های جذب نیروی کار، برای متقاضیان ویزای همراه صادر می کند.

واجدین شرایط اخذ ویزای همراه ترکیه

برای دریافت ویزای همراه کشور ترکیه، یکسری شرایط نیاز است. تنها برخی از افراد می توانند این ویزا را دریافت کنند. ویزای همراه کشور ترکیه به افراد زیر تعلق می گیرد:

• همسر

• فرزندان خارجی وابسته

• فرزندان زیر ۱۸ سال

• فرزندان بالای ۱۸ سال مجرد و وابسته

شرایط اخذ ویزای همراه

مسلما برای دریافت ویزای همراه ترکیه، متقاضیان باید شرایط خاصی داشته باشند. این شرایط می تواند با توجه به نوع مهاجرت فرد، متفاوت باشد. در ادامه به بررسی برخی از مهم ترین شرایط لازم برای دریافت ویزای همراه ترکیه می پردازیم:

۱- یکی از اصلی ترین شرایط دریافت ویزای همراه، برخورداری از تمکن مالی است. فرد قیم باید تمکن مالی خود را به اداره مهاجرت کشور ترکیه اثبات کند و نشان بدهد که توانایی ساپورت هزینه های زندگی خانواده خود را در کشور ترکیه دارد. حداقل درآمد فرد متقاضی برای هر یک از اعضای خانواده، باید یک سوم دستمزد یک شهروند ترکیه ای باشد.

۲- فرد قیم باید یک بیمه سلامت یا درمانی را برای افرادی که قصد دریافت ویزای همره را دارند، فراهم کند.

۳- واضع است که افراد دارای ویزای های کوتاه مدت ۶ ماهه یا کمتر، نمی توانند برای صدور ویزای همراه درخواست بدهند. ذکر این نکته حائز اهمیت است که فرد می تواند برای صدور این مجوز درخواست بدهد که حداقل یک سال به صورت قانونی در کشور ترکیه اقامت داشته باشد.

مدارک مورد نیاز برای صدور ویزا

برای اخذ ویزای همراه لازم است مدارکی را جمع آوری کرده و آن را ترجمه کنید. این مدارک می توانند با توجه به روش مهاجرتی شما، متغیر باشند. برخی از رایج ترینِ این مدارک عبارتند از:

✓ ارائه مدارکی برای اثبات مجوز اقامت

✓ ارائه مدارکی برای اثبات محل اقامت در کشور ترکیه

✓ بررسی مدارک قضایی و پورتال الکترونیکی از دادگاه های این کشور

✓ نامه پذیرش از سوی دانشگاه

✓ ارائه مدارکی برای اثبات رابطه خانوادگی

✓ ارائه گواهی پزشکی

✓ ارائه شماره مالیاتی

✓ ارائه بیمه درمانی

✓ گواهی عدم سو پیشینه

✓ رسید پرداخت هزینه های ویزا

✓ گواهی تمکن مالی

✓ تکمیل فرم درخواست ویزا

✓ گواهی تولد فرزند

✓ سند ازدواج

✓ عکس پرسنلی

✓ شناسنامه و کارت ملی

✓ پاسپورت معتبر

انواع ویزای همراه ترکیه

ترکیه یکی از بهترین کشور های جهان برای مهاجرت محسوب می شود. با مهاجرت به این کشور می توانید از مزایای بی شمار آن بهره ببرید؛ ویزای همراه کشور ترکیه انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

۱- ویزای همراه تحصیلی

ویزای همراه تحصیلی برای کسانی است که به عنوان همراه در کنار دانشجویان و دانش آموزان که به منظور ادامه تحصیل وارد کشور ترکیه می شوند. هنگامی که فرد تصمیم می گیرد که به صورت تحصیلی مهاجرت کند، با چالش های مختلفی مواجه می شود. استرس درس، هزینه ها و درآمد ها ممکن است فرد را به اندازه کافی نگران کند و در این بین یکی از مشکلات مهم علل الخصوص برای افراد متاهل، دور شدن از اعضای خانواده است. این مسئله می تواند بزرگ ترین دغدغه این افراد باشد. از این رو، یکی از راه هایی که برای چنین مواقعی پیش بینی شده است، ویزای همراه تحصیلی ترکیه است.

✓ شرایط اخذ ویزای همراه تحصیلی

ممکن است این شرایط به عنوان یک گزینه ایده آل در نظر گرفته شود اما این ویزا تنها برای همسر و فرزندان افرادی صادر می شود که دارای کارت آبی باشند. این کارت به افرادی تعلق می گیرد که حداقل یک سال به عنوان فرد بین المللی در کشور ترکیه اقامت داشته باشند. بعد از این مدت دانشجویان می توانند خانواده خود را نیز با خود ببرند.

✓ هزینه ویزای همراه تحصیلی

پاسخ به این سوال یکسان نیست و به عوامل مختلفی نظیر زمان اقدام، تعداد اعضای خانواده، ملیت فرد و سایر موارد  بستگی دارد. با توجه به ملیت افراد، ممکن است از آن ها هزینه بابت اقامت دریافت نشود. به هر حال هزینه صدور ویزای تحصیلی برای کودکان نصف این هزینه برای بزرگسالان است.

✓ مدت اعتبار ویزای همراه تحصیلی

افرادی که اقدام به دریافت ویزای تحصیلی ترکیه می کنند، حداکثر به مدت دو سال می توانند در این کشور اقامت کنند و پس از آن باید ویزای خود را تمدید کنند. تا زمانی که فرد در کشور ترکیه مشغول تحصیل است، اعضای خانواده او نیز می توانند در این کشور اقامت داشته باشند.

۲- ویزای همراه کاری

یکی از شیوه های مهاجرت به کشور ترکیه که به وسیله آن فرد می تواند در این کشور با توجه به مهارت خود، کسب درآمد کند، مهاجرت کاری است. افرادی که برای دریافت ویزای کاری کشور ترکیه درخواست می دهند، نمی توانند به صورت دائم در این کشور اقامت کنند و برای آن ها ویزای موقت صادر می شود. این افراد لازم است  آن را تمدید کرده و پس از آن برای دریافت ویزای دائم اقدام کنند. چنانچه یک  سال از مدت اقامت فرد در ترکیه و مهاجرت کاری او گذشته باشد، شخص می تواند برای صدور ویزای همراه کاری کشور ترکیه اقدام نماید و مدارک لازم را به همراه فرم درخواست خود به اداره مهاجرت ارائه دهد. ویزای همراه ترکیه از طریق کار، حداکثر ۳ سال اعتبار دارد و در صورت انقضای ویزای کار فرد و عدم تمدید آن، ویزای همراه کاری نیز منقضی می شود. چنانچه کارفرما با درخواست کار فرد موافقت کند و برای او دعوت نامه شغلی ارسال کند، از طریق این دعوت نامه فرد می تواند برای صدر ویزای همراه کشور ترکیه، درخواست بدهد.

۳- ویزای همراه سرمایه گذاری

مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری یکی از راه های مهاجرتی است که اقدام برای انجام آن در مقایسه با سایر روش ها، آسان تر است. فرد با انتخاب شیوه سرمایه گذاری خود در کشور ترکیه، می تواند به این کشور مهاجرت کرده و اقامت دائم آن را نیز به دست آورد. افرادی که برای دریافت اقامت دائم ترکیه اقدام می کنند، می توانند برای صدور ویزای همراه برای سایر اعضای خانواده خود نیز درخواست بدهند. چنانچه شخص حداقل ۴۰۰ هزار دلار در کشور ترکیه ملک خریداری کرده باشد و یا حداقل ۵۰۰ هزار دلار در بانک های این کشور سرمایه گذاری کرده باشد، اعضای خانواده او نیز پس از مدت کوتاهی به راحتی می توانند اقامت دائم ترکیه را به دست آورید.

شرایط ویزای همراه ترکیه برای کودکان

یکی از مهم ترین نکاتی که لازم است متقاضیان برای دریافت ویزای همراه رعایت کنند، نکات مربوط به شرایط این ویزا برای کودکان است. به صورت کلی کودکانی که کمتر از ۱۸ سال سن دارند و قصد دارند که به خانواده خود بپیوندند باید شرایط زیر را داشته باشند:

✓ والدین فرد نباید سابقه کودک آزاری در هیج جای جهان داشته باشند.

✓ والدین او باید حضانتش را برعهده بگیرند.

✓ والدین او باید اقامت قانونی در کشور ترکیه را داشته باشند.

✓ تمامی متقاضیان باید محدودیت زمانی ۳ ماهه را به صورت کامل رعایت کنند.

✓ ویزای همراه ترکیه و شرایط الحاق خانواده باید به سود شما باشد.

کلام آخر

ما در این مقاله از هلدینگ هلی ویزا، ویزای همراه کشور ترکیه را به صورت کامل بررسی کردیم. همانطور که مطالعه کردید، این به افرادی تعلق می گیرد که از طریق تحصیل، کار و یا سرمایه گذاری به این کشور مهاجرت کرده باشند. ویزای همراه کشور ترکیه فرصتی بسیار مناسب برای افراد است که به وسیله آن خانوادشان را در کنار خود داشته باشند و از حمایت های آن ها بهره ببرند. افراد پس از یک سال اقامت در این کشور و دریافت کارت اقامت آبی، می توانند برای صدور ویزای همراه، برای اعضای خانواده خود اقدام نمایند. برای این کار لازم است افراد مدارکی را که در مقاله به صورت مفصل به آن اشاره شده است را آماده کنند. امیدواریم مطالب بیان شده برای شما کاربران گرامی، مفید واقع شده باشد.

سوالات متداول

تفاوت ویزای همراه کشور ترکیه با ویزای پیوستن به خانواده چیست؟

افرادی که ویزای همراه کشور ترکیه را دارند، می توانند همزمان با فردی که او را همراهی می کنند، وارد کشور ترکیه شوند. اما افرادی که می خواهند خانواده آن ها از طریق ویزای پیوستن به کشور ترکیه وارد شوند، لازم است حداقل یک سال در این کشور اقامت داشته باشند.

چگونه می توان برای دریافت ویزای همراه دانشجویی ترکیه اقدام کرد؟

برای دریافت ویزای همراه دانشجویی، فرد باید در ابتدا ویزای دانشجویی خود را در ترکیه دریافت کند و سپس برای دریافت ویزای همراه اقدام نماید.

آیا بدون داشتن اقامت کشور ترکیه می توان در بانک های این کشور حساب باز کرد؟

بله، امکان باز کردن حساب در بانک های این کشور برای افراد غیر مقیم در ترکیه وجود دارد.