یکی از شیوه های دریافت اقامت کشور ترکیه، مهاجرت از طریق ازدواج در ترکیه است. با توجه به افزایش روابط بین الملل با کشور ترکیه، در سال های اخیر شاهد افزایش ازدواج میان تبعه کشور های مختلف هستیم. بررسی قوانین کشور ها در زمینه ازدواج، دارای اهمیت بسیار زیادی است. در چند سال اخیر شاهد افزایش مسافرت و مهاجرت ایرانیان به کشور ترکیه بوده ایم. این مسئله سبب ازدواج برخی از شهروندان ایرانی با اتباع کشور ترکیه شده است. ما در این مقاله از هلدینگ هلی ویزا، قصد داریم قوانین ازدواج در ترکیه را به صورت کامل بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

مزایای ازدواج در ترکیه

پیش از آشنایی با قوانین ازدواج در ترکیه، لازم است با مزایای ازدواج در این کشور آشنا شوید. مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج، می توان امتیازات و مزایای مختلفی را برای متقاضیان به همراه داشته باشد. در نظر داشته باشید که این مزایا تنها در صورتی به افراد تعلق می گیرد که ازدواج آن ها به صورت کاملا قانونی باشد. چند مورد از مزایای ازدواج در ترکیه عبارتند از:

۱- هزینه های کم تر و منطقی عروسی و ازدواج در کشور ترکیه

هزینه های ازدواج در کشور ترکیه در مقایسه با سایر کشور های اروپایی و حتی ایران بسیار منطقی تر و کم تر است؛ علل الخصوص اگر تصمیم بگیرید که یک مهمانی کوچک برگزار کنید. این هزینه ها شامل مواردی مانند خدمات و پذیرایی از مهمان، اجاره محل برگزاری، طراحی دعوتنامه، عکاسی و فیلمبرداری، گل و دکوراسیون، دی جی و… می باشد.

۲- راحت بودن پروسه ازدواج

قوانین ازدواج در ترکیه به طور معمول پیچیدگی خاصی ندارد و با توجه به ساختار مدرن خانواده نوشته شده است. با این اوصاف، چه در ازدواج و چه در طلاق، اذیت نمی شوید.

۳- قیمت خانه و ماشین در ترکیه

با وجود این که قیمت خانه و ماشین در کشور ترکیه به عوامل مختلفی بستگی دارد اما به صورت کلی، می توان گفت که قیمت خانه و ماشین در این کشور بسیار منطقی تر و قابل پرداخت تر است.

۴- نزدیک بودن به ایران

یکی از موانعی که سد راه ازدواج فرد ایرانی با یک فرد خارجی می شود، دور بودن کشور فرد متقاضی است. با توجه به همسایه بودن ایران و ترکیه و همچنین رفت و آمد آسان بین این دو کشور، می توان این موضوع را یکی از مزایای ازدواج با یک فرد ترک در نظر گرفت.

ازدواج موقت در ترکیه

ازدواج موقت یکی از انواع ازدواج است که در کشور های مختلف انجام می شود. دولت ترکیه این نوع از ازدواج را به رسمیت نمی شناسد. بنابراین نمی توانید انتظار دریافت اقامت از این کشور را با ازدواج موقت داشته باشید. در حقیقت، تنها راه دریافت اقامت این کشور از طریق ازدواج، ثبت ازدواج دائمی است. این ازدواج باید به صورت قانونی انجام شده و صحت آن توسط مسئولین مربوطه تایید شود‌.

قوانین ازدواج در ترکیه

همانطور که می دانید شما در زمان ازدواج با یک تبعه خارجی، لازم است قوانین ازدواج هر دو کشور را اجرا کنید، در غیر این صورت ممکن است توسط مقامات هر دو کشور با شما برخورد جدی شود. با توجه به این که طبق قوانین ایران، شرایط بسیار سختی برای ازدواج یک ایرانی با اتباع کشور های غیر مسلمان وجود دارد، افراد بسیاری تمایل دارند در کشوری مانند ترکیه ازدواج کنند. برخی ای مهم ترین قوانین ازدواج ترکیه عبارتند از:

✓ مطابق قانون کشور ترکیه لازم است افراد به سن ۱۸ سال تمام رسیده باشند تا امکان ازدواج داشته باشند.

✓ چنانچه ازدواج بین افرادی با ملیت های مختلف باشد، لازم است تمکن مالی برای پرداخت هزینه های زندگی نیز وجود داشته باشد.

✓ همچنین فرد باید دارای گواهی تجرد نیز باشد، در غیر این صورت امکان ازدواج ندارد. گواهی تجرد حتی برای مردان نیز لازم الاجراست؛ زیرا با توجه به قوانین ازدواج در ترکیه، چند همسری برای مردان غیر قانونی بوده و جرم محسوب می شود.

✓ چنانچه فرد قبلا ازدواج کرده باشد و طلاق گرفته یا همسرش فوت کرده باشد، لازم است گواهی طلاق و یا فوت همسر را ارائه دهد. البته مردان به محض ارائه گواهی مورد نظر می توانند ازدواج کنند، اما یک زن مطلقه یا بیوه لازم است حداقل ۳۰۰ روز بعد طلاق یا فوت همسرش صبر کند و سپس ازدواج کند.

✓ ازدواج فرزند خواندگان با والدین و یا ازدواج والدین با فرزندان همسران قبلی، ممنوع است.

✓ در کشور ترکیه اجازه ازدواج تنها برای افرادی کشور ظرفیت ذهنی لازم را دارند، امکان پذیر است.

✓ ازدواج با محارم و بستگان نزدیک در کشور ترکیه ممنوع است.

شرایط ازدواج مرد ایرانی در ترکیه

یک مرد ایرانی می تواند در کشور ترکیه اقدام به انتخاب همسر کند. چنانچه همسر فرد دارای پاسپورت کشور ترکیه باشد، این متقاضی شرایط مناسبی برای دریافت کارت اقامت در ترکیه خواهد داشت. در این مواقع، لازم است شرایط و قوانین فوق را در رابطه با ازدواج مرد ایرانی در کشور ترکیه رعایت کنند. سوالی که مطرح می شود، این است که آیا زن ایرانی می تواند در کشور ترکیه ازدواج کند؟  پاسخ سوال فوق مثبت است؛ زن ایرانی نیز همانند مرد ایرانی می تواند با تبعه ترکیه ازدواج کند و کارت اقامت این کشور را به دست آورد. دقت کنید که ازدواج فرد مورد نظر باید با فرد ترکی که تبعه این کشور است صورت بگیرد و در کشور ترکیه نیز این ازدواج ثبت شود. به این نکته دقت کنید که ازدواج شما با یک پناهنده در کشور ترکیه، نمی تواند سبب دریافت کارت اقامت این کشور شود و یا حداقل فرآیند دریافت این کارت به شدت طولانی و پر ماجراست. در کشور ترکیه اذن پدر برای ازدواج لازم نیست. در حقیقت علاوه بر مرد، زن ایرانی نیز برای ازدواج نیازی به اجازه پدر برای ازدواج با مرد ترک ندارد. اما با توجه به اینکه دریافت گواهی تجرد در ایران برای دخترانی که تاکنون ازدواج نکرده اند، مربوط به اجازه پدر است، می توان گفت که تا حدودی اجازه پدر نیز در این ازدواج تاثیر گذار است. البته نمی توان گفت که عدم اذن پدر پروسه ازدواج را منحل می کند، اما می تواند این فرآیند را کمی طولانی تر کند.

مدارک لازم برای ازدواج در ترکیه

با توجه به قوانین ازدواج در ترکیه، شما برای ثبت ازدواج در این کشور لازم است مدارک هویتی و نامه تمکن مالی ارائه دهید. ثبت ازدواج در کشور ترکیه، چندان زمانبر نیست و چنانچه نخواهید پروسه زمانبر خواستگاری، نامزدی و عقد را مانند ایران بگذرانید، حتی در مدت زمان یک هفته نیز می توانید آن را اجرایی کنید. مسئله مهم برای ثبت ازدواج در کشور ترکیه، حضور طرفین ازدواج است. مدارک ثبت ازدواج، با توجه به قوانین ازدواج در ترکیه عبارتند از:

۱- گزارشات آزمایش خون در خصوص بیماری های ارثی و ژنتیکی

۲- اخذ گواهی تجرد برای منقاضی و همسر

۳- شناسنامه و مدارک هویتی زوجین

۴- ۲ قطعه عکس

۵- پاسپورت معتبر و مدت دار برای زوجین

نکته: لازم است ازدواج در کنسولگری ایران ثبت شود و همه مدارک فوق نیز برای ثبت در کنسولگری لازم هستند.

اخذ اقامت کشور ترکیه از طریق ازدواج

همانطور که بیان شد، با توجه به قوانین ازدواج در ترکیه، امکان دریافت اقامت این کشور از طریق ازدواج وجود دارد، اما لازم است به دولت ترکیه اثبات کنید که با هدف اخذ اقامت این کشور، ازدواج نکرده اید تا بتوانید از مزایای این امر بهره مند شوید. چنانچه ازدواج شما واقعی و برای تشکیل زندگی باشد، به حداقل ۵ سال زمان نیاز دارید تا بتوانید کارت شهروندی این کشور را دریافت کنید. ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که در صورتی بعد ۵ سال می توانید درخواست پاسپورت و شهروندی ترکیه را بدهید که ثابت کنید به زبان ترکی مسلط شده و آداب و رسوم این کشور را رعایت می کنید.

طلاق در ترکیه

در مقابل ازدواج، طلاق قرار دارد. همانطور که می دانید، افراد می توانند در صورت عدم توافق و وجود مشکلات مختلف،از یکدیگر جدا شوند. قوانین طلاق در کشور ترکیه همانند قوانین ازدواج در آن، چندان پیچیده نیست و مطابق قوانین سوئیس نوشته شده است. به صورت کلی طلاق در کشور ترکیه می تواند توافقی و یا با مشاجره و بدون توافق باشد. توجه کنید که گذشتن حداقل ۱ سال از ازدواج از شرایط طلاق توافقی می باشد.

کلام آخر

ما در این مقاله از هلدینگ هلی ویزا، قوانین ازدواج در کشور ترکیه را به صورت کامل بررسی کردیم. همانطور که مطالعه کردید، با توجه به مناسب بودن شرایط زندگی در کشور ترکیه و نزدیکی این کشور به ایران، افراد مختلفی پس از مهاجرت به این کشور، در کشور ترکیه ازدواج می کنند. قوانین ازدواج در کشور ترکیه با قوانین ایران بسیار متفاوت اند. در این کشور، برای ازدواج نیازی به اجازه پدر نیست. به این نکته دقت کنید که برای دریافت شهروندی ترکیه، لازم است به دولت این کشور اثبات کنید که تنها برای دریافت پاسپورت و شهروندی با یک فرد تبعه ترکیه ازدواج نکرده اید. بنابراین اثبات صحت و واقغی بودن ازدواج، بسیار مهم و حائز اهمیت است‌. امیدواریم مطالب بیان شده برای شما کاربران مفید واقع شده باشد.

سوالات متداول

مدارک لازم جهت ثبت ازدواج بین المللی در ترکیه چیست؟

برخی از این مدارک شامل گواهی تجرد، پاسپورت به همراه جواب آزمایش می شوند‌.

زمان ثبت ازدواج چقدر طول می کشد؟

این زمان ممکن است حدود یک هفته طول بکشد.

آیا برای ثبت ازدواج بین الملل در ترکیه اجازه پدر لازم است؟

خیر؛ برای ثبت ازدواج بین المللی اذن پدر لازم نیست اما برای دریافت گواهی تجرد، به اجازه پدر نیاز است.