مهاجرت ورزشی یکی از روش های مهاجرت به ترکیه برای ورزشکاران حرفه ای و گاها آماتور، محبوبیت بسیار زیادی دارد. مربیان، ورزشکاران، داوران و تحصیل کرده های ایرانی در هر یک از رشته های ورزشی، می توانند برای مهاجرت اثدلن کنند. کشور ترکیه یکی از بهترین کشور های منطقه از لحاظ امکانات ورزشی است. به دلیل مزیت های بسیار زیاد این کشور، بسیاری از ورزشکاران سراسر جهان، ترکیه را برای مهاجرت خود انتخاب می کنند. ما در این مقاله از هلدینگ هلی ویزا، قصد داریم طریقه مهاجرت ورزشکاران به ترکیه را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
دلایل مهاجرت ورزشکاران به خارج از کشور
هم اکنون ورزشکاران زیادی به دلایل مختلف مهاجرت کرده و تلاش می کنند تا در سایر کشور ها به استحقاق خود برسند. از جمله این دلایل می توان به تورم، نامساعد بودن اوضاع و شرایط جامعه، برخورداری از امکانات بهتر زندگی، بیکاری، کسب درآمد بالاتر و فرصت های شغلی بهتر اشاره کرد. ورزشکاران با طی کردن مراحل سخت و دشوار ورزش حرفه ای، انتظار دارند تا شغلی با حقوق بالا و مزایای مناسب به دست آورند، اما در سال های اخیر بیکاری آینده شغلی و حرفه ای این افراد را تحت الشعاع قرار داده است. به دلیل این شرایط نامناسب، ورزشکاران به دنبال کشور مناسبی برای مهاجرت می گردند. در حقیقت، امروزه تنها راه ورزشکاران برای پیدا کردن شغلی با حقوق کافی و زندگی در امنیت و آرامش، مهاجرت ورزشی به سایر کشور ها است.
شرایط مهاجرت ورزشکاران به ترکیه
مهاجرت به کشور ترکیه، در حقیقت راهی به سوی پیشرفت و ترقی برای ورزشکاران است. برای ورود به این مسیر، لازم است شرایط های زیر را داشته باشید:
✓ دانش زبان ترکی و یا انگلیسی یکی از مهم ترین شرایط برای مهاجرت به کشور ترکیه است.
✓ تحصیلات آکادمیک و برخورداری از سرتیفیکیت های معتبر ورزشی، رزومه ورزشی شما را پربار تر می کند. در این صورت، شانس شما برای مهاجرت افزایش پیدا می کند.
✓ مهاجرت ورزشکاران به ترکیه در سنین پایین تر راحت تر است. در واقع با وجود اینکه سن عامل تعیین کنند نیست اما تاثیر زیادی در این مسیر دارد.
✓ وجود یکی از اعضای درجه یک خانواده و یا اقوام شما شانس دریافت ویزای ورزشی را افزایش می دهد.
✓ تنها مدرسین، ورزشکاران حرفه ای، مربیان، دارو ها و مسئولین می توانند از مهاجرت ورزشی به کشور ترکیه بهره ببرند.
✓ کشور ترکیه به کسانی ویزای ورزشی می دهد که برای اقتصاد و ورزش این کشور مفید باشند.
✓ فعالیت تخصصی و حرفه ای یکی از شرایطی است که کشور ترکیه برای دادن ویزا به ورزشکاران در نظر گرفته است؛ در نتیجه به هر فردی ویزای ورزشی تعلق نمی گیرد.
انواع ویزای ورزشی ترکیه
برای مهاجرت به کشور ترکیه شیوه های بسیار زیادی وجود دارد. شما برای اینکه ویزای ورزشی این کشور را دریافت کنید، در ابتدا لازم است با انواع ویزای ورزشی که برای مهاجرت ورزشکاران به ترکیه در نظر گرفته شده است، آشنا شوید؛ انواع ویزای ورزشی عبارتند از:
۱- ویزای ورزشی موقت
ویزای ورزشی موقت کشور ترکیه، به افرادی تعلق می گیرد که قصد دارند از سوی یک سازمان در آنجا فعالیت و یا یک مسابقه ورزشی در کشور ترکیه شرکت کنند. این افراد می توانند برای حضور در این رویداد ورزشی، ویزای ورزشی موقت را دریافت کنند و به ترکیه مهاجرت نمایند.
۲- ویزای ورزشی دائم
تمام افرادی که در یک رشته ورزشی موفقیت های بزرگ و مهمی را کسب کرده اند، می توانند اقدام به اخذ ویزای ورزشی دائم کشور ترکیه کرده و اقامت دائم آن را به دست آورند. همچنین متقاضیان می توانند با دعوت یک سازمان و یا موسسه ورزشی نیز به ترکیه مهاجرت کنند.
اعتبار ویزای ورزشی
مدت زمانی که افراد می توانند با استفاده از ویزای ورزشی خود به کشور ترکیه مهاجرت کنند، ۳ سال است. پس از گذشت این ۳ سال، متقاضیان باید ویزای خود را تمدید کنند. علاوه بر این، ورزشکاران این امکان را دارند که در صورت برخورداری از شرایط لازم با ویزای ورزشی ترکیه در این کشور مشغول به کار شوند.
شرایط دریافت ویزای ورزشی ترکیه
هریک از ورزشکاران که از شرایط تعیین شده برای مهاجرت ورزشکاران به ترکیه برخوردار باشند نیز می توانند با دریافت ویزای ورزشی ترکیه به این کشور مهاجرت کنند. دریافت ویزای ورزشی ترکیه نیز همانند سایر انواع ویزا های مهاجرت ترکیه، به وسیله سازمان مهاجرتی این کشور ارائه می شود. لازمه دریافت آن، برخورداری از یکسری شرایط خاص است. اگر متقاضیان از شرایط لازم برخوردار باشند، می توانند برای دریافت آن اقدام کنند؛ برخی از این شرایط عبارتند از:
✓ برخورداری از سابقه در رشته ورزشی: این شرط، در واقع اولین و مهم ترین شرط لازم برای اخذ ویزای ورزشی ترکیه محسوب می شود. در اصل شما به عنوان یک ورزشکار، لازم است در طی ۵ سال گذشته ۲ سال در رشته رشته ورزشی مشغول به کار بوده باشید. لازم است مدارکی را نیز ارائه دهید که اثبات کند شما از رشته ورزشی خود درآمد کسب می کردید.
✓ سن: از دیگر شروط دریافت ویزای ورزشی ترکیه می توان به سن اشاره کرد. در واقع برای مهاجرت به کشور ترکیه هرچه جوان تر باشید، شانس بیشتری برای اخذ ویزا دارید. از مهم ترین شرایط مهاجرت ورزشکاران به ترکیه، جوان بودن آن هاست.
✓ مسلط بودن به یکی از دو زبان ترکی و انگلیسی: این مسئله نیز یکی دیگر از مهم ترین شرایط مهاجرت ورزشکاران به ترکیه است.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت ورزشکاران به ترکیه
برای دریافت ویزای ورزشی ترکیه لازم است در ابتدا فرم درخواست ویزای این کشور را پر کنید. علاوه بر این باید اطلاعات خود را به صورت دقیق و کامل وارد کنید. همچنین افراد باید هزینه های مربوط به اخذ ویزا را نیز پرداخت کنند. مهم ترین مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای ورزشکاری عبارت است از:
• ارائه بیمه سلامت
• برخورداری از سلامتی کامل
• ارائه ۴ قطعه عکس پرسنلی
• ارائه مدارک مرتبط با فرزندان
• ارائه گواهی و مدارک مرتبط با فوت همسر
• ارائه گواهینامه های دارای اعتبار در صورت ازدواج و یا طلاق
• ارائه گواهی عدم سو پیشینه
• ارائه اصل و کپی گذرنامه معتبر
• ارائه مدارکی برای اثبات انطباق پذیری شما در جامعه ترکیه
• ارائه مدارک و مستنداتی که ثابت کند شما در رشته ورزشی خود در ۵ سال اخیر حداقل ۲ سال به صورت حرفه ای در ورزش حضور داشته اید.
• ارائه مدرک قبولی در آزمون زبان ترکی و یا انگلیسی
• معتبر بودن مدارک تحصیلی
نحوه دریافت ویزا برای مهاجرت ورزشکاران به ترکیه
اولین گام برای دریافت ویزای ورزشی کشور ترکیه، برخورداری از اسپانسر است. این اسپانسر باید تعهد دهد که تمام هزینه های ورزشکار را پوشش می دهد. به این نکته دقت کنید که این ویزا تنها برای ورزشکاران حرفه ای و دارای مدال در سطح آسیا، اروپا و جهان صادر می شود. چنانچه در زمینه ورزشی مورد نظر حرفه ای نیستید، باید از سایر روش ها برای مهاجرت استفاده کنید. برای این امر، فرد باید به مسئولین مربوطه ثابت کند که بعد از ورود به ترکیه، ورزش خود را ادامه می دهد.
کدام ورزش ها در ترکیه جایگاه خوبی دارند؟
پیش از این که برای مهاجرت به کشور ترکیه از طریق ورزش اقدام کنید، لازم است از شرایط رشته مورد نظر خود در کشور ترکیه آگاه باشید؛ زیرا ممکن است رشته ورزشی شما در ترکیه از جایگاه مناسبی برخوردار نباشد. یکی از مهم ترین ورزش ها در کشور ترکیه فوتبال بوده و دولت این کشور سرمایه گذاری های کلانی را روی این رشته انجام داده است. در زمینه وزنه برداری نیز ترکیه حرفی برای گفتن دارد. این کشور در وزنه برداری آقایان و بانوان در سطح جهان در جایگاه خوبی قرار گرفته است. رشته وزنه برداری در کشور ترکیه از جمله رشته های محبوب محسوب می شود. همچنین به دلیل اینکه کشور ترکیه از تمام جهات جغرافیایی به مرز آبی می رسد، ورزش قایقرانی یکی از ورزش های بسیار محبوب آن به شمار می رود . علاوه بر این، رشته های دو و میدانی و اتومبیل رانی نیز در ترکیه بسیار پر طرفدار هستند. والیبال و بسکتبال نیز در ترکیه رشد خوبی داشته است و علاقمندان زیادی دارد.
درآمد ورزشکاران در ترکیه
برای مهاجرت ورزشی به ترکیه، در نظر گرفتن جایگاه آن رشته در میان مردم آن کشور بسیار مهم است. درآمد افراد پس از مهاجرت ورزشی به کشور ترکیه با توجه به نوع رشته متفاوت است؛ اما درآمد مربیان ورزشی در کشور ترکیه سالانه حدود ۹۰ هزار لیر است.
تمکن مالی برای مهاجرت ورزشی به ترکیه
بحث تمکن مالی و یا همان توانایی پرداخت هزینه های مهاجرت به ترکیه و هزینه های مربوط به زندگی، تاثیر به سزایی در صدور ویزا دارد. به منظور مهاجرت ورزشی به ترکیه، در نظر گرفتن هزینه های زندگی در این کشور امری اجتناب ناپذیر است. هنگامی که برای دریافت اقامت ورزشی به ادارات مهاجرت این کشور مراجعه می کنید، لازم است مدارک مالی خودتان را ارائه دهید تا تمکن مالی خود را اثبات کنید.
کلام آخر
ما در این مقاله از هلدینگ هلی ویزا، مهاجرت ورزشکاران به ترکیه را به صورت کامل بررسی کردیم. همانطور که بیان شد، برای این نوع مهاجرت به کشور ترکیه، لازم است افراد مربی، داور و یا ورزشکاران، حرفه ای باشند. این افراد به دلایل مختلفی ممکن است تصمیم به مهاجرت بگیرند که مهم ترین آن افزایش درآمد است. برای مهاجرت ورزشی به کشور ترکیه، سن بسیار مهم بوده و هرچه سن فرد کم تر باشد، پروسه مهاجرت راحت تر طی می شود. همچنین ورزش هایی نظیر قایقرانی، والیبال، فوتبال، بسکتبال و اتومبیل رانی در کشور ترکیه بسیار محبوب هستند.
سوالات متداول
برای به اتمام رساندن این فرآیند باید هزینه های مشورت با وکیل، هزینه بلیط، هتل و … را پرداخت کنید که امکان محاسبه دقیق آن وجود ندارد.
ویزای ورزشی ترکیه برای مهاجرت ورزشکاران به ترکیه کوتاه مدت بوده و حداکثر ۳ سال اعتبار دارد.
بله، برای خانواده های دارندگان ویزای ورزشی ترکیه، ویزای همراه صادر می شود.